ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Αναρρίχηση στο παγωμένο δάσος των Σερρών

Αναρρίχηση στο παγωμένο δάσος των Σερρών Facebook Twitter
0

Στο Λαϊλιά Σερρών η παρατεταμένη κακοκαιρία, οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο η σφοδρές χιονοπτώσεις έχουν δημιουργήσει ένα αλπικό τοπίο.

Tο υπέροχο δάσος του Λαϊλιά, ψηλά στην οροσειρά της Bροντούς είναι παγωμένο και πολλές βραχώδεις επιφάνειές του είναι καλυμμένες με ένα παχύ στρώμα πάγου.

Το τοπίο είναι εκτός από μοναδικό και ιδανικό για τους λάτρεις των extreme sports και της αναρρίχησης.

Αναρρίχηση στο παγωμένο δάσος των Σερρών Facebook Twitter
Αναρρίχηση στο παγωμένο δάσος των Σερρών Facebook Twitter
Αναρρίχηση στο παγωμένο δάσος των Σερρών Facebook Twitter
Αναρρίχηση στο παγωμένο δάσος των Σερρών Facebook Twitter

Το δάσος του Λαϊλιά είναι ένα ψηλό δάσος οξυάς και δασικής πεύκης με έκταση 33.000 στρεμμάτων, ένας υπέροχος τόπος κοντά στην πόλη των Σερρών.

Tα πανύψηλα δέντρα, οι απότομες χαράδρες, οι απόκρημνοι και τεράστιοι βράχοι και γενικά η μαγευτική τοποθεσία εντυπωσιάζουν πραγματικά τους λάτρεις του βουνού και της υπαίθρου.


Tο χειμώνα το δάσος περιβάλλεται με πραγματικό Αλπικό μεγαλείο, καθώς καλύπτεται με παχύ στρώμα χιονιού. Στην κορυφή "Aλή Mπαμπάς" υπάρχει μια δροσερή πηγή με εξαιρετικό νερό, το οποίο χρησιμοποιούσαν παλαιότερα για την παρασκευή των περίφημων "Aκανέδων" (λουκούμια) , που και σήμερα αποτελούν παραδοσιακό τοπικό γλύκισμα των Σερρών.


H περιοχή, λόγω των εξαιρετικών καιρικών συνθηκών, προσφέρεται όλες τις εποχές του έτους για περιπάτους, πικ-νικ, αθλητισμό, ορειβασία, ενώ ιδιαίτερα το χειμώνα προσφέρεται και για χειμερινά σπορ (σκι) στις χιονοδρομικές πίστες που διαθέτει. Tα διεθνή περιπατητικά μονοπάτια E4 και E6 διέρχονται από τον Λαϊλιά, για να συνεχίσουν από κει και πέρα τη διαδρομή τους.

Αναρρίχηση στο παγωμένο δάσος των Σερρών Facebook Twitter
Αναρρίχηση στο παγωμένο δάσος των Σερρών Facebook Twitter
Αναρρίχηση στο παγωμένο δάσος των Σερρών Facebook Twitter

Φωτογραφίες από EUROKINISSI/ ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ελλάδα
0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέρος: Ο Τούρκος μεγιστάνας Αλί Σαμπαντζί δωρίζει 115.000 ευρώ στο νοσοκομείο που το έσωσε τη ζωή

Ελλάδα / Λέρος: Ο Τούρκος μεγιστάνας Αλί Σαμπαντζί δωρίζει 115.000 ευρώ στο νοσοκομείο που του έσωσε τη ζωή

Ο Τούρκος μεγιστάνας Αλί Σαμπαντζί, που σώθηκε από σοβαρό ατύχημα στη Λέρο το 2023, προσέφερε δωρεά 115.000 ευρώ στο Νοσοκομείο της Λέρου ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, ενισχύοντας σημαντικά τις υποδομές της Χειρουργικής Κλινικής
LIFO NEWSROOM
Αντιδράσεις για την απόλυση του Πάρι Ρούπου – Ανακοίνωση από την Εργατική Ομάδα Stand-up Κωμικών & Improv ηθοποιών

Ελλάδα / Αντιδράσεις για την απόλυση του Πάρι Ρούπου – Ανακοίνωση από την Εργατική Ομάδα Stand-up Κωμικών & Improv ηθοποιών

Η Ομάδα χαρακτηρίζει την απόλυση «επικίνδυνο προηγούμενο» που, όπως υποστηρίζει, «νομιμοποιεί τον εργοδοτικό έλεγχο στις ζωές των εργαζομένων εκτός εργασίας»
LIFO NEWSROOM
«Απόλυση για αντιφασιστική σάτιρα»: Η ανακοίνωση του Πάρι Ρούπου μετά την απόλυση από την Pizza Fan

Ελλάδα / «Απόλυση για αντιφασιστική σάτιρα»: Η ανακοίνωση του Πάρι Ρούπου μετά την απόλυση από την Pizza Fan

Ο κωμικός αναφέρει ότι έχει ήδη κινηθεί νομικά κατά όσων υποκίνησαν την επίθεση μίσους εις βάρος του, ενώ ευχαρίστησε συναδέλφους και καλλιτέχνες για τη δημόσια στήριξή τους
LIFO NEWSROOM