Αναβάλλεται η συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων – Την Παρασκευή οι αποφάσεις

Αναβάλλεται η συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων – Την Παρασκευή οι αποφάσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
0

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία ήταν προγραμματισμένη γι' αύριο Τετάρτη, ώστε να εξετάσουν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει εισήγηση για ένα γενικό χρονικό ορίζοντα σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων με την προσοχή να στρέφεται στους υγειονομικούς παράγοντες και κατά πόσο οι δραστηριότητες έχουν επίπτωση στην πορεία του κορωνοϊού στην κοινότητα.


Ένα από τα στοιχεία που οδήγησε στην αναβολή ήταν τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού και ο δείκτης θετικότητας που ανέβηκε στο 12,3 όπως και οι εκτιμήσεις για αύξηση των κρουσμάτων εντός της εβδομάδας. 

Υπό επεξεργασία βρίσκεται ωστόσο σχέδιο για άνοιγμα των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής τη Δευτέρα 22 Μαρτίου τα οποία θα λειτουργήσουν με αυστηρούς κανόνες και με ραντεβού, ενώ στόχος είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 29 Μαρτίου. Επί τάπητος θα τεθεί και το θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα και δεν αποκλείεται να υπάρξει παράταση δύο ωρών. Έτσι η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 21:00 αντί στις 19:00 που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα επεξεργάζεται σενάριο τέλους στην απαγόρευση μετακίνησης με αυτοκίνητο από δήμο σε δήμο με τον κωδικό 6 στο 13033, ωστόσο δεν εξετάζεται άρση της απαγόρευσης για μετακινήσεις μεταξύ περιφερειών.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ