ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ «μπλόκαραν» την αξιολόγηση στο Δημόσιο - Έληξε η προθεσμία

ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ «μπλόκαραν» την αξιολόγηση στο Δημόσιο - Έληξε η προθεσμία Facebook Twitter
5

Άκαρπη απέβη - μετά και τις αλλεπάλληλες προτροπές της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ/ΟΤΑ - και η τρίτη προσπάθεια για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Δημόσιο, καθώς εχθές έληξε και η νέα προθεσμία σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Με βάση τις εκτιμήσεις στελεχών της δημόσιας Διοίκησης, η αποχή των υπαλλήλων από την αξιολόγηση κυμάνθηκε στο 70% ενώ κατά τις εκτιμήσεις της ΑΔΕΔΥ ξεπέρασε το 80%.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό της αποχής φαίνεται πως έχει θορυβήσει τους θεσμούς, καθώς βλέπουν τα χρονοδιαγράμματα να παρακάμπτονται σημαντικά.

Τουλάχιστον με τα όσα προβλέπει το μνημόνιο, η όλη διαδικασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης μετά τον Δεκαπενταύγουστο προτίθεται να καταθέσει διάταξη που θα προβλέπει τη σύνδεση της αξιολόγησης με νέο σύστημα κινητικότητας.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι υπάλληλοι δεν συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, θα αποκλεισθούν από τη δυνατότητα να μετακινηθούν στις θέσεις που επιθυμούν.

Η –επί του παρόντος– «αποτυχία» εφαρμογής της αξιολόγησης απετέλεσε πεδίο νέας αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Ν.Δ. Γιώργος Γεωργαντάς, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης κάθε διαδικασίας αξιολόγησης τα προηγούμενα χρόνια έχει οδηγήσει στα σημερινά αδιέξοδα». «Η κυβέρνηση και στη δημόσια διοίκηση έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», κατέληξε ο κ. Γεωργαντάς.

Άμεση ήταν η απάντηση της αρμόδιας υπουργού Ολγας Γεροβασίλη, η οποία, μέσω ανακοίνωσης, καταλόγισε στη Ν.Δ. «σιωπηρή υποκίνηση της αποχής από τη διαδικασία της αξιολόγησης» επισημαίνοντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν συμμερίζεται τη χαρά της στην ανάμνηση των τυφλών απολύσεων και της καρατόμησης στελεχών της δημόσιας διοίκησης με υψηλά τυπικά προσόντα». «Οι θιασώτες της κατεδάφισης της δημόσιας διοίκησης θα μείνουν με τις αναμνήσεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

Πηγή: Καθημερινή

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ