Στην απόσυρση του βιβλίου Φυσικής της Ε’ Δημοτικού πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, μετά την αποκάλυψη ότι σε σελίδα του εμφανίζονται γυμνές κοπέλες να αλέθονται σε μπλέντερ.

 

Πρόκειται για έργο του εκκεντρικού ιάπωνα καλλιτέχνη Mακότο Άιντα, ο οποίος θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους -αλλά και πλέον αμφιλεγόμενους- εκφραστές της σύγχρονης ιαπωνικής τέχνης.

 

 

 

Το σχέδιο με τις γυμνές κοπέλες βρίσκεται στη σελίδα 19 του βιβλίου της Φυσικής, και χρησιμοποιήθηκε, μαζί με άλλες εικόνες, για την εικονογράφηση του κεφαλαίου που αναφέρεται στα μίγματα.

 

 

 

Ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος ανέφερε ότι το βιβλίο είναι καλό και δεν υπήρχε πρόθεση  να προβληθεί η εικόνα ενός έργου τέχνης με αυτό το περιεχόμενο.

 

Οι συγγραφείς από την πλευρά τους δήλωσαν ότι έλαβαν την εικόνα από επίσημο ιστότοπο, όπως και εκατοντάδες άλλες, χωρίς ποτέ να υποψιαστούν για το περιεχόμενο του μπλέντερ. Το χαρακτήρισαν ως "ένα λάθος αβλεψίας» και υποστήριξαν ότι οι διαστάσεις της εικόνας στο βιβλίο ήταν τέτοιες ώστε ήταν αδύνατον να διακρίνει κανείς τι υπήρχε στο μπλέντερ.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr