Απεργία την Πρωτομαγιά

Πιερρακάκης: Δεν μπαίνει κόφτης στα SMS, συζητάμε όμως για «χρονόμετρο»

Πιερρακάκης: Δεν μπαίνει κόφτης στα SMS, συζητάμε όμως για «χρονόμετρο» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Δεν θα μπει κόφτης στα ημερήσια SMS προς το 13033 αλλά εξετάζεται η πιθανότητα περιορισμένου χρόνου (για τα ψώνια), τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Μπορούν να υπάρξουν άλλα συστήματα σε σχέση με το χρονόμετρο», πρόσθεσε ο υπουργός επιβεβαιώνοντας πως είναι σε εξέλιξη σχετικές συζητήσεις με το υπουργείο Ανάπτυξης. «Έχουμε εξετάσει πάρα πολλά πράγματα. Εξετάζουμε και το ποια θα είναι η συνθήκη και η καμπύλη (σ.σ επιδημιολογική) και ο υπουργός και όλοι μας θα το αξιολογήσουμε». 

Ο υπουργός σημείωσε πως η αύξηση των SMS μέσα σε μία εβδομάδα είναι «λελογισμένη» αφού ανήλθε περίπου στο 13%, αν και επισήμανε πως η πραγματική κίνηση είναι λίγο μεγαλύτερη αφού οι εργαζόμενοι στο λιανεμπόριο χρησιμοποιούν φόρμες για την μετακίνησή τους. Ο μέσος όρο καθημερινά κυμαίνεται πάνω από τα 4 εκατομμύρια μηνύματα. 

Ωστόσο έκανε λόγο για προβληματικά "hot spot" στην κίνηση, με μεγάλη «πυκνότητα» μετακίνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται σενάρια για περαιτέρω έλεγχο του χρόνου μέσω του e-katanalotis. Σε αυτό το σενάριο, ο καταναλωτής θα μπαίνει στην ιστοσελίδα και θα κατεβάζει μία ξεχωριστή εφαρμογή στο κινητό του και με ένα δικό του προσωπικό QR θα μπορεί να κάνει τα ψώνια του, ενώ στο κινητό του θα εμφανίζεται και ένα χρονόμετρο το οποίο θα μετρά αντίστροφα για δύο ώρες.

Κατά τον υπουργό, δεν θα μπει κόφτης στα γραπτά μηνύματα καθώς το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ισοδύναμο του χαρτιού. «Εκ των πραγμάτων ένα ποσοστό της περιφέρειας χρησιμοποιεί χαρτί, ενώ εξαρχής υπήρχαν συγκεκριμένες διατυπώσεις στις συμφωνίες που είχαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για το πώς δουλεύει αυτό το σύστημα, συνεπώς κόφτης δεν θα μπει».

Σε ό,τι αφορά την πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν, είπε ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί 561.000 ραντεβού για την πρώτη και για τη δεύτερη δόση και διαρκώς προστίθενται νέες εγγραφές και ραντεβού.

Ωστόσο, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί προς το παρόν να εκτιμηθεί πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες, καθώς όλα εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων. Καθημερινά η προσέλευση αγγίζει το 97%-98% των κλεισμένων ραντεβού. 

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ