Lockdown: Πότε ανοίγουν χιονοδρομικά, Γυμνάσια και Λύκεια - Οι πιθανές ημερομηνίες

Lockdown: Πότε ανοίγουν χιονοδρομικά, Γυμνάσια και Λύκεια - Οι πιθανές ημερομηνίες Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi
0

Πρεμιέρα είχαν σήμερα, 18 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα, με τους καταναλωτές να προχωρούν στις αγορές τους μέσω αυστηρών μέτρων που έχουν επιβληθεί, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας της covid-19.

Το πρώτο αυτό βήμα, αναμένεται να ακολουθήσουν σταδιακά κι άλλα, με την κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους να βρίσκονται αντιμέτωποι με μία δύσκολη εξίσωση. Οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας και στην επιστροφή στα θρανία των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πότε και πώς θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά

Την Παρασκευή θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για το πιθανό άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων. Πιθανότερη ημερομηνία για την επαναλειτουργία τους σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ είναι η 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί εντελώς και το ενδεχόμενο να ανοίξουν στις 25 Ιανουαρίου.

Στο «τραπέζι» βρίσκεται το ενδεχόμενο η μετακίνηση των πολιτών προς τα χιονοδρομικά να γίνεται με την επίδειξη αποδεικτικού της κράτησης και να μην ανοίξουν ταυτόχρονα οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

 

Πότε θα γυρίσουν οι μαθητές στα θρανία

Σχετικά με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, η 1η Φεβρουαρίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία έναρξης των δια ζώσης μαθημάτων σε όλες τις τάξεις, καθώς απορρίφθηκε οριστικά το σενάριο να επιστρέψουν στις τάξεις μόνον οι μαθητές της Γ' Λυκείου.

 

Πότε θα ανοίξει η εστίαση

Το επόμενο βήμα άρσης των περιορισμών θα αφορά στην εστίαση που αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα θα ανοίξει ξανά περί τα τέλη Φεβρουαρίου. Σε κάθε περίπτωση η εστίαση θα ανοίξει με τραπέζια σε εξωτερικούς και μόνο χώρους.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ