Συνεχίζεται η χιονόπτωση - Κλειστοί δρόμοι και διακοπές ρεύματος

Συνεχίζεται η χιονόπτωση - Κλειστοί δρόμοι και διακοπές ρεύματος Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συνεχίζεται η χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και κλειστούς δρόμους. Την ίδια ώρα, ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται και στα ορεινά της Αττικής, αλλά και στη Φθιώτιδα και τη Λάρισα.

Στη Θεσσαλονίκη, κλειστές παραμένουν αρκετές επαρχιακές οδοί, στη Χορτιάτη, στον Αγ. Βασίλειο και στο Ωραιόκαστρο και στο Μελισσοχώρι, ενώ, σύμφωνα με την Τροχαία, οι οδηγοί που κινούνται εκτός της πόλης πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες. Συστήνεται να έχουν μαζί τους αλυσίδες και όσοι κινούνται σε ορεινές περιοχές εντός Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζεται η χιονόπτωση - Κλειστοί δρόμοι και διακοπές ρεύματος Facebook Twitter
EUROKINISSI

Το χιόνι έφτασε στα 30 εκατοστά στο Χορτιάτη και το Ασβεστοχώρι και περίπου στα 10-20 εκατοστά σε προάστια όπως το Πανόραμα, η Πυλαία και ο Τρίλοφος. Οι υπεύθυνοι εφιστούν την προσοχή όσων κινηθούν τις βραδινές ώρες και νωρίς αύριο το πρωί, καθώς αναμένεται να σχηματιστεί παγετός στους δρόμους. Σε πλήρη επιφυλακή θα βρίσκονται όλα τα εκχιονιστικά μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ Χαράλαμπος Στεργιάδης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «οι δρόμοι θα έχουν καθαρίσει σχεδόν παντού», ενώ απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα ορεινά της Χαλκιδικής, από Πολύγυρο προς Αρναία. «Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη. Τα μηχανήματα είναι σε όλα τα χωριά και δεν καταγράφονται κάπου ιδιαίτερα προβλήματα», σημειώνει ο δήμαρχος Αριστοτέλης Στέλιος Βαλιάνος.

Συνεχίζεται η χιονόπτωση - Κλειστοί δρόμοι και διακοπές ρεύματος Facebook Twitter
EUROKINISSI

Στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτης τα μηχανήματα του δήμου έκαναν από τις 2 τα μεσάνυχτα προσπάθειες να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο. 

Από νωρίς το πρωί οχήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης που χρησιμοποιούνται για τον αποχιονισμό επιχειρούν σε περιοχές της πόλης που παρουσιάζουν υψηλότερες κλίσεις, όπως στην 'Ανω Πόλη, στις Σαράντα Εκκλησιές και στην Τριανδρία.  «Όλος ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται σε 24ωρη επιφυλακή», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Συνεχίζεται η χιονόπτωση - Κλειστοί δρόμοι και διακοπές ρεύματος Facebook Twitter
EUROKINISSI

 

Διακοπές ρεύματος

Αρκετές ήταν οι βλάβες στην ηλεκτροδότηση στην Αν. Θεσσαλονίκη και προκλήθηκαν, νωρίς το πρωί, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τη ΔΕΔΔΗΕ, τμήμα της Αγίας Τριάδας έχει ήδη ηλεκτροδοτηθεί, ενώ έχουν αποκατασταθεί και τα κομμένα καλώδια από κολώνες στην περιοχή της Επανομής.

Συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ επιχειρούν αυτή την ώρα στην Περαία, στους Νέους Επιβάτες, στον Τρίλοφο, στο Πλαγιάρι, στο Μεσημέρι, στην Καρδία, στην Επανομή και στο Ν. Ρύσιο, προκειμένου να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, καθώς νωρίτερα που επιχείρησαν να ηλεκτροδοτήσουν το δίκτυο της περιοχής, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό.

Συνεχίζεται η χιονόπτωση - Κλειστοί δρόμοι και διακοπές ρεύματος Facebook Twitter
EUROKINISSI

Απαγορεύσεις κυκλοφορίας στην Αθηνών- Λαμίας

Απαγορεύσεις της κυκλοφορίας εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας «Λέανδρος» ανακοινώθηκαν και για τον νομό Αττικής.

Προκειμένου να μην υπάρξει κυκλοφοριακό πρόβλημα στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, από τυχόν ακινητοποίηση αυτοκινήτων και να παραμείνει ο δρόμος ανοιχτός, από τις 05:45 το πρωί απαγορεύτηκε η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο τμήμα από τον κόμβο Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι το Σχηματάρι (67.655 χιλιομετρική θέση).

Εξαιρούνται μόνο τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, οδικής βοήθειας και τα φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι. Επίσης διακόπηκε η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω, καθώς και για τα φορτηγά στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών, από το 4ο χιλιόμετρο, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα. Η κυκλοφορία των Ι.Χ. γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το μεσημέρι του Σαββάτου έκλεισε η κυκλοφορία και στον Υμηττό και συγκεκριμένα στην οδό Αναπαύσεως στου Παπάγου, στο ρεύμα προς το βουνό και η περιφερειακή οδός Αλίμου- Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής.

Τέλος, διακόπηκε η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Νέας Μάκρης από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πάνω, την λεωφόρο Διονύσου από το ύψος της λεωφόρου Θησέως και στην λεωφόρο Φυλής, προς Μονή Κλειστών στην Πάρνηθα, από το ύψος τελευταίας ταβέρνας.

Συνεχίζεται η χιονόπτωση - Κλειστοί δρόμοι και διακοπές ρεύματος Facebook Twitter
EUROKINISSI
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ