Πάτρα: Αποφυλακίζεται η μητέρα που άφησε το νεογέννητό της σε παραλία και πνίγηκε

Πάτρα: Αποφυλακίζεται η μητέρα που άφησε το νεογέννητό της σε παραλία και πνίγηκε Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Εντός ωρών αναμένεται να αποφυλακιστεί από τις φυλακές του Ελαιώνα η γυναίκα που κρίθηκε ομόφωνα ένοχη από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου για το αδίκημα της παιδοκτονίας.

Η 27χρονη είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές από τον περασμένο Φεβρουάριο όταν αποκαλύφθηκε ότι το νεογέννητο μωρό της βρέθηκε πνιγμένο στην παραλία της Πλαζ όπου το είχε εγκαταλείψει. Προχθές, κρίθηκε ένοχη για για παιδοκτονία και όχι για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως όπως αρχικά της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το patratimes.gr, το δικαστήριο επέβαλε κατά πλειοψηφία ποινή καθείρξεως 8 ετών με αναστέλλουσα δύναμη μέχρι την έφεση.

Χθες, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Αιγίου διατάχθηκε η αποφυλάκισή της από τις φυλακές του Ελαιώνα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η νεαρή γυναίκα κρατείτο στο Μεταγωγών και αναμένεται να σήμερα να μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα, από το οποίο θα αποφυλακιστεί. 

Ο συνήγορος υπεράσπισής της, δικηγόρος Πατρών Παναγιώτης Κοραντζόπουλος, ζήτησε από το δικαστήριο να μετατρέψει την κατηγορία από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε παιδοκτονία, κάτι που έγινε ομοφώνως δεκτό, παρά την αρνητική εισαγγελική πρόταση που τάχθηκε υπέρ της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε κατάσταση μειωμένου καταλογισμού.

Με πληροφορίες από patrastimes.gr

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ