Γκρεμίζουν τοίχους για νέα ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης

Γκρεμίζουν τοίχους για νέα ΜΕΘ στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Οριακή είναι η κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου ρίχνουν μέχρι και τοίχους για να δημιουργηθεί χώρος νέα ΜΕΘ, σύμφωνα με την ΕΡΤ και τοπικά ρεπορτάζ.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 93 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 71 στις Μονάδες Covid-19, 18 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τέσσερις στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

Διοίκηση και γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος οδηγήθηκαν στην απόφαση να ρίξουν τοίχους προκειμένου να δημιουργήσουν μια ακόμη πτέρυγα ΜΕΘ, οκτώ κλινών, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου και μεταδίδει το inkomotini.news.

«Ελπίζω ο Θεός να μας λυπηθεί» λέει ο καθηγητής Θεοδόσης Μπιρμπίλης. «Τοίχοι πέφτουν για νέα ΜΕΘ 8 κλινών από το πουθενά, πίεση από παντού για ασθενείς με covid-19, νέο ρεκόρ κρουσμάτων σε γειτονικές πόλεις, και καθημερινά, εγκεφαλικά επεισόδια από ραγέντα ανευρύσματα εγκεφάλου, και καρκίνοι».

Συγκεκριμένα, δραματική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου (ΣΥΚΝΕ). Ήδη γίνονται επείγουσες εργασίες για κατασκευή μονάδας Εντατικής Θεραπείας με επιπλέον 8 κλίνες έπειτα από το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την εισαγωγή 100 συνολικά ασθενών με κορωνοϊό.


Όπως αναφέρει το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου, «οι αντοχές του νοσοκομείου είναι πλέον σε οριακό και επικίνδυνο σημείο καθώς μεταξύ άλλων ασθενείς με παθολογικές ασθένειες νοσηλεύονται ανάμεσα σε ασθενείς με Covid-19 με αποτέλεσμα ο κίνδυνος διασποράς του ιού να είναι πολύ μεγάλος, ενώ γίνονται διακοπές στην παροχή οξυγόνου».
Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 100 ασθενείς με Covid-19, εκ των οποίων 21 διασωληνωμένοι στη Μ.Ε.Θ.

Το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου αναφέρει:

«Η Μ.Ε.Θ λειτουργούσε υπό κανονικές συνθήκες με 9 κλίνες. Λόγω COVID-19 επεκταθήκαμε στην παρακείμενη Μ.Α.Φ που είχε άλλες 6 κλίνες που δεν χρησιμοποιούνταν. Ούτε αυτές στάθηκαν αρκετές. Την τελευταία βδομάδα ήδη έχουν καταληφθεί και οι επιπλέον 6 κλίνες που αναπτύχθηκαν στον χώρο της Ανάνηψης και μόλις σήμερα δόθηκε εντολή για ανάπτυξη επιπλέον άλλων 6 κλινών στον χώρο των χειρουργείων!

Οι 9 κλίνες Μ.Ε.Θ τριπλασιάζονται και φθάνουμε συνολικά στις 27 αναπτυγμένες υπό ασφυκτική μονομερή πίεση προς τους εργαζόμενους έχοντας προσθέσει από τον Ιούνιο 8 μόνο νοσηλευτές Τ.Ε και μόλις την προηγούμενη εβδομάδα 10 νοσηλευτές Δ.Ε... Ήδη σε μια μόνο παθολογική κλινική καταγράφηκαν 7 θετικά περιστατικά που ταυτοποιήθηκαν ως θετικά ενώ νοσηλευόταν με άλλα ταυτόχρονα αρνητικά περιστατικά στον ίδιο θάλαμο. Αν αυτό δεν αποτελεί αιτία διασποράς...τότε τι νοείται διασπορά; Περίπου 30 συνάδελφοι νόσησαν από covid και άλλοι τόσοι βρέθηκαν σε καραντίνα μετά από ιχνηλάτηση».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM