Μαγιορκίνης: Αναμένουμε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά

Μαγιορκίνης: Αναμένουμε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί δραματικά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ραγδαία συνεχίζει να είναι η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς την Παρασκευή καταγράφηκαν 2.448 νέα κρούσματα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής κ. Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Δεκατέσσερις ήταν οι νεκροί, ενώ 196 ασθενείς χρειάστηκαν μηχανική υποστήριξη, πρόσθεσε. Τα κρούσματα στην Αττική ανήλθαν σε 493, ενώ στη Θεσσαλονίκη σε 683. Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για «δυναμική επιθετικής αύξησης» στη χώρα μας. Σε παγκόσμιο επίπεδο καταγράφηκαν 600.000 νέα κρούσματα μέσα σε μια μέρα για πρώτη φορά.

Ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε πως καταγράφεται ένας μέσος όρος 10 θανάτων την ημέρα, αλλά «δυστυχώς αναμένουμε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ημέρες».

Μάλιστα, ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε ότι η επιδημιολογική επιβάρυνση στη Θεσσαλονίκη είναι εκτεταμένη και έως και 6 φορές περισσότερο, ενώ και άλλες επαρχιακές πόλεις παρουσίασαν σημαντική επιβάρυνση.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι στη χώρα μας είναι εκθετική η αύξηση της πανδημίας και οι ηλικίες 19-39 ετών έχουν την μεγαλύτερη επίπτωση στην εικόνα των κρουσμάτων, ενώ οι λεγόμενες σχολικές ηλικίες, δλδ μέχρι 18 ετών έχουν την μικρότερη επίπτωση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ