Αιγάλεω: Μαζική δολοφονία αδέσποτων γατιών με φόλες - Τι καταγγέλλουν κάτοικοι

Αιγάλεω: Μαζική δολοφονία αδέσποτων γατιών με φόλες - Τι καταγγέλλουν κάτοικοι Facebook Twitter
0

Μαζική δολοφονία γατιών στο Αιγάλεω καταγγέλλουν κάτοικοι και φιλοζωικοί σύλλογοι.

Ειδικότερα, χθες στην περιοχή του Αιγάλεω τουλάχιστον 10 γάτες βρέθηκαν νεκρές. Η Όλγα Γαβάκη, μέλος στα φιλοζωικά σωματεία Αιγάλεω και Περιστερίου, δήλωσε στο SKAI.gr: «Σήμερα θα προβούμε σε μήνυση. Τέτοιες φρικτές μαζικές δολοφονίες πρέπει να βγαίνουν στο φως. Τις γατούλες τις φρόντιζε μια ηλικιωμένη από το υστέρημα της, η οποία σήμερα έκλαιγε και μας έλεγε ότι έμενε νηστική για να τους αγοράζει τις τροφές τους και να τα αναθρέψει. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή κανενός πλάσματος».

Αιγάλεω: Μαζική δολοφονία αδέσποτων γατιών με φόλες - Τι καταγγέλλουν κάτοικοι Facebook Twitter

Όπως επεσήμανε η κ. Γαβάκη: «Ο δήμαρχος Γιάννης Γκίκας καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μανδραφλής αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για το περιστατικό ήταν δίπλα μας. Ζητήσαμε να μεταφερθούν τα ζώα για νεκροψία και μας κάλυψαν αμέσως».

Την ίδια ώρα, φιλόζωοι εθελοντές κατήγγειλαν ότι γνωρίζουν τη δράστιδα, η οποία έχει επαγγελματική σχέση με την περιοχή όπου βρέθηκε το δηλητήριο. Όπως υποστηρίζουν, δήλωνε διαρκώς ότι μισεί τα ζώα και έκανε παρατηρήσεις στους κηδεμόνες ζώων ή σε όποιον τάιζε αδέσποτα. Καλούσε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα στον δήμο Αιγάλεω και ζητούσε να καθαριστεί το μέρος να καθαριστεί το μέρος από τα ζώα και να απομακρυνθούν από εκεί.

Την Παρασκευή η φερόμενη ως δράστιδα σύμφωνα με μαρτυρίες, έριξε μεγάλη ποσότητα ναφθαλίνης σε όλη την πλατεία που ζούσαν οι γατούλες. Η ποσότητα ήταν τέτοια που ακόμη και οι κάτοικοι ενοχλήθηκαν γιατί δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν όταν περνούσαν από εκεί.

Της ζήτησαν να μαζέψει τις ναφθαλίνες και είπε ότι το έκανε για να διώξει τις γάτες. Οι κάτοικοι της ζήτησαν να επικοινωνήσει με την φιλοζωική και να ζητήσει να απομακρύνουν μέρος του πληθυσμού για να μην την ενοχλούν. Την επόμενη ημέρα οι γάτες βρέθηκαν νεκρές.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ