Απεργία την Πρωτομαγιά

Χρυσή Αυγή: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης

Χρυσή Αυγή: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης Facebook Twitter
Χρυσή Αυγή: Το σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις συλλήψεις των καταδικασθέντων της εγκληματικής οργάνωσης (Eurokinissi)
0

Με ταυτόχρονες δράσεις σε πολλά σημεία η ειδική ομάδα της ΕΛΑΣ αναμένεται να ενεργήσει για την άμεση σύλληψη των καταδικασθέντων μελών της Χρυσής Αυγής.

Αυτό ωστόσο, ισχύει μόνο για τους καταδικασθέντες, όπου η απόφαση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Πρώτο Θέμα, η ομάδα των περίπου 100 ανδρών, από στελέχη της Ασφάλειας, της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΚΑΜ, θα ενεργήσει άμεσα μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, προκειμένου να εντοπίσουν και να οδηγήσουν τα μέλη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές όπου θα εκτίσουν τις ποινές τους.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα συλληφθούν 30 άτομα, έξι εκ των οποίων συνθέτουν τον ηγετικό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης.

Μόνη διαφορά, η περίπτωση Λαγού, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Μεταξύ των συλληφθέντων θα είναι και δέκα άτομα από την ομάδα των πρώην βουλευτών αλλά και στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, κάποιοι από τους 11 που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των Αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα και κάποιοι από τους κατηγορούμενους, που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η ποινή τους θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Στόχος της ομάδας είναι να γίνουν άμεσες κινήσεις ώστε οι ένοχοι να οδηγηθούν στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών, ο οποίος θα αποφασίσει σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα θα πάνε.

Στο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνονται και οι μεταγωγές που θα γίνουν με αυξημένα μέτρα και ισχυρή παρουσία αστυνομικών.

Δεν αποκλείεται δε, αν κριθεί απαραίτητο σε κάποιες περιπτώσεις να αποκλειστούν και δρόμοι.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά θα μεταφερθούν στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, για να ολοκληρωθεί η 14ημερη καραντίνα λόγω κορωνοϊου.

Επικρατέστερα σενάρια είναι η μεταφορά στις φυλακές Μαλανδρίνου ή Δομοκού. Ωστόσο στη δεύτερη περίπτωση, υπάρχουν αντιδράσεις από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που αναφέρουν ότι στο ίδρυμα κράτησης δεν υπάρχει η δυνατότητα απομόνωσης των μελών της Χρυσής Αυγής από άλλους κρατούμενους.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ