Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Δεν είναι μόνο ο δράστης Χρυσή Αυγή, η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης

Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Δεν είναι μόνο ο δράστης Χρυσή Αυγή, η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης Facebook Twitter
Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου: Δεν είναι μόνο ο δράστης Χρυσή Αυγή, η Χρυσή Αυγή είναι ο δράστης (Eurokinissi)
0

Ως την πιο μεγάλη νίκη, τη νίκη της Δημοκρατίας, χαρακτηρίζει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου την απόφαση της δίκης για τη Χρυσή Αυγή.

Στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για τον πανηγυρικό τρόπο με τον οποίο σφραγίστηκε «Επτά χρόνια μετά, η βαθύτατη πεποίθηση που είχαμε κάποιοι άνθρωποι τότε για τον οργανωμένο, δομημένο, εγκληματικό χαρακτήρα της ΧΑ».

Σε συνέχεια της ανακοίνωσής της η Ένωση αναφέρεται και στον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης Νίκο Μιχαλολιάκο. 

«Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Νίκος Μιχολαλιάκος περιφερόταν ευθαρσώς και απειλούσε δημοσίως με το ναζιστικό σύνθημα «θα γυρίσουμε και θα τρέμει η γη». Τελικά, αυτό που «γύρισε» είναι η δικαιοσύνη και οι μόνοι που τρέμουν είναι οι καταδικασμένοι.»

Η σημερινή ημέρα είναι μέρα νίκης, νίκης συλλογικής, νίκης πολιτειακής συνεχίζει η Ένωση και επισημαίνει ότι αυτή η νίκη «Ανήκει σε όλους μας. Ανήκει όμως κυρίως σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, Έλληνες και μετανάστες, που υπήρξαν θύματα αυτής της βίας.

»Κάποιοι δεν είναι πια ανάμεσα μας, κάποιοι δεν δικαιώθηκαν ποτέ, κάποιοι δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία ή τη δυνατότητα να ακουστούν» τονίζει.

Επισημαίνει ωστόσο ότι η «απόφαση αυτή κλείνει έναν αιματηρό κύκλο που κράτησε για χρόνια και που ανεξίτηλα θα φέρει τις βαριές ευθύνες του κρατικού μηχανισμού, της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, για την ασυγχώρητη ανοχή και αδράνειά τους.

Πράγματι τα κατάφερε ο Παύλος Φύσσας. Με βαρύτατο τίμημα.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM