Με τον ταχυδρομικό κώδικα θα γίνεται στο εξής η ενημέρωση για τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν σε κάθε περιοχή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ήδη ετοιμάζουν σχετική πλατφόρμα, στην οποία το μόνο στοιχείο που θα πρέπει να εισάγεται από τον χρήστη είναι ο Ταχυδρομικός Κώδικας μιας περιοχής.

 

Η πλατφόρμα θα φιλοξενηθεί στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του gov.gr, και εξετάζεται και η δημιουργία αυτόνομης εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

 

Την επεξεργασία της πλατφόρμας ενημέρωσης για τα περιοριστικά μέτρα ανά περιοχή είχε αναφέρει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών: «Όλο το τελευταίο διάστημα, ιδίως από τον Αύγουστο και μετά, έχουμε συνεχή λήψη μέτρων, προκειμένου να τιθασευτεί το πρόβλημα. Και ενδεχομένως, σε συγκεκριμένες περιοχές που εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα, να υπάρχει μία σύγχυση.

 

Ακριβώς, γι' αυτό το λόγο αναπτύσσουμε εφαρμογή σε συνεργασία του ΕΟΔΥ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην οποία θα μπορεί με το κινητό του ο κάθε πολίτης να πληκτρολογεί τον ταχυδρομικό του κώδικα και να γνωρίζει ακριβώς τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην περιοχή που βρίσκεται. Αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για αποφυγή σύγχυσης. Θα γνωρίζει ο καθένας ποια είναι τα μέτρα που ισχύουν».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr