Ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός έφτασε στα δυτικά της Κρήτης προξενώντας προβλήματα στο νησί.  

 

Όπως προειδοποιούσε από το απόγευμα ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κωσταντίνος Λαγουβάρδος, στις 5 το απόγευμα το κέντρο του Ιανού βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του νησιού, και πάνω από τα δυτικά τμήματα της Κρήτης υπήρχαν σημαντικές νεφικές αναπτύξεις, καθώς και ισχυρή κεραυνική δραστηριότητα, όπως διακρίνεται και στην δορυφορική φωτογραφία.

 

 

 

Τα τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι από νωρίς το μεσημέρι σημειώνονταν βροχοπτώσεις από τα δυτικά, με την αρχή να γίνεται στα Χανιά, ενώ το απόγευμα καταιγίδες με κεραυνούς καταγράφηκαν και στον νομό Ηρακλείου.

 

 

 

Σύμφωνα με το Cretapost, οι αρχές προχωρούν στο κλείσιμο «ιρλανδικών» γεφυρών ξεκινώντας από την γέφυρα στον Κατσαμπά, όπου ήδη έχει υπερχειλίσει ο ποταμός στην περιοχή και η διάβασαν θεωρείται επικίνδυνη. 

 

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το cretapost, προβλήματα έχουν προκληθεί στο κέντρο του Ηρακλείου, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχουν πλημμυρίσει.

 

 

 

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και τις αεροπορικές πτήσεις

 

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης παρουσιάζει προβλήματα εξαιτίας των κεραυνών και συχνές είναι οι σύντομες διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου. Σε ένα πυλώνα της ΔΕΗ σημειώθηκε έκρηξη με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα περιοχές του ανατολικού Ηρακλείου ενώ τα συνεργεία της ΔΕΗ επιχειρούν για την άμεση αποκατάσταση.

 

Μετ' εμποδίων γίνονται και τα αεροπορικά δρομολόγια προς την Κρήτη, με τουλάχιστον τρία αεροπλάνα να μην προσγειώνονται στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr