ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Λίνα Κοεμτζή: Εισαγγελέας προτείνει να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση θανάτου της 22χρονης φοιτήτριας

Λίνα Κοεμτζή: Εισαγγελέας προτείνει να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση θανάτου της 22χρονης φοιτήτριας Facebook Twitter
0

Να τεθεί στο αρχείο η προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της 22χρονης φοιτήτριας του ΑΠΘ Λίνας Κοεμτζή, προτείνει αντεισαγγελέας πρωτοδικών.

Η νεαρή φοιτήτρια είχε χάσει τη ζωή της το Φεβρουάριο το 2016, όταν έπεσε στο κενό από τον 9ο όροφο φοιτητικής εστίας επί της οδού Λέοντος Σοφού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ο θάνατός της αντιμετωπίστηκε από την αστυνομία ως αυτοκτονία, ωστόσο, καταγγελίες της μητέρας της ότι η 22χρονη έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας από άτομα που την απειλούσαν ότι θα δημοσιοποιήσουν προσωπικά βίντεο και φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου της κόρης της, προκάλεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Την έρευνα είχε παραγγείλει το Δεκέμβριο του 2017 ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προς την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.

Στο πλαίσιο αυτό αστυνομικοί πραγματοποίησαν ηλεκτρονικές έρευνες, εξέτασαν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και έλαβαν μαρτυρικές καταθέσεις.

Όπως έγινε γνωστό, στο επίκεντρο βρέθηκαν μία μαρτυρία για άτομο που φέρεται να αναζητούσε ένα «στικάκι» δίπλα στη νεκρή κοπέλα, αλλά και αναφορές περί φερόμενης διακίνησης υλικού ερωτικού περιεχομένου.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, από όλες τις δικονομικές ενέργειες που ακολούθησαν δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία που να στοιχειοθετούν ποινικές ευθύνες σε βάρος προσώπων που βρέθηκαν στο «κάδρο» της υπόθεσης.

Ως εκ τούτου ελλείψει επαρκών ενδείξεων για άσκηση ποινικής δίωξης η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών προτείνει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, εκτιμώντας ότι ο θάνατος της νεαρής αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Για το εάν η πρόταση περί αρχειοθέτησης γίνει δεκτή ή όχι θα αποφανθεί το επόμενο διάστημα αντεισαγγελέας Εφετών.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση της φοιτήτριας το Πλημμελειοδικείο των Γιαννιτσών καταδίκασε ένα άτομο για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM