Στην Ελλάδα 1.200 Βρετανοί τουρίστες - Έφτασαν οι πρώτες πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας

Στην Ελλάδα 1.200 Βρετανοί τουρίστες - Έφτασαν οι πρώτες πτήσεις στα αεροδρόμια της χώρας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Άνοιξε η βρετανική αγορά έχει ανοίξει για τη χώρα μας με όλα τα ελληνικά αεροδρόμια να δέχονται πλέον επιβάτες, στο πλαίσιο άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Σήμερα το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχθηκε, μετά από μήνες, τους πρώτους επιβάτες από τη Βρετανία, με την επανεκκίνηση των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα υπολογίζεται πως μέσα σε ένα 24ωρο έχουν φτάσει στην Ελλάδα περίπου 1.200 Βρετανοί τουρίστες.

Στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας αναμένονται σήμερα 18 πτήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ έχουν ήδη αφιχθεί έξι απευθείας προγραμματισμένες πτήσεις και μια αναμένεται να φτάσει στις 00:25

Ήδη έχουν φτάσει οι δυο πρώτες πτήσεις, (σύνολο επιβατών 320), η πρώτη στις 11:20 με την αεροπορική εταιρεία Easyjet, η δεύτερη στις 12:50 με την Wizzair, και αναμένονται στις 17:40 και στις 19:00 από την British Airways και στις 17:50 και 22:10 από την Aegean Airlines.

Σημειώνεται, ότι οι επιβάτες που φτάνουν από τη Βρετανία στην Ελλάδα υπόκεινται σε στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους, με βάση τα δεδομένα που προκύπτουν από τη συμπλήρωση της φόρμας PLF.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα προέλευσης για την ελληνική τουριστική βιομηχανία και είναι ιδιαίτερης σημασίας για την πορεία της φετινής σεζόν.

Η σημασία της βρετανικής αγοράς για την Ελλάδα αποτυπώνεται στις εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες για το 2019 σημείωσαν άνοδο κατά 32,4% και διαμορφώθηκαν στα 2,56 δισ. ευρώ, με την ταξιδιωτική κίνηση από τη Βρετανία να καταγράφει αύξηση κατά 18,9% και να διαμορφώνεται στους 3,5 εκατ. ταξιδιώτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM