Σε εξέλιξη είναι το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, στο κέντρο της Αθήνας- υπό βροχή- ενάντια στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

 

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε δρόμους στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποιούν πορεία προς το Σύνταγμα.

 

Την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, το ΠΑΜΕ καθώς και άλλοι φορείς και σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και συνδικαλιστικές ενώσεις.

 

Ανάμεσα στα αιτήματα των μετεχόντων στο συλλαλητήριο είναι να μην εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων από τα σχολεία, στο πλαίσιο των αλλαγών που έγιναν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση με ρύθμιση. Επίσης, ζητούν να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο, να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία και να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο, με αύξηση της χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΟΕ. Είχαν προηγηθεί συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 13 και 19 Μαΐου, κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr