Μητέρα καταγγέλλει ξυλοδαρμό του 22χρονου ΑμεΑ γιου της από αστυνομικούς

Μητέρα καταγγέλλει ξυλοδαρμό του 22χρονου ΑμεΑ γιου της από αστυνομικούς Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Μητέρα έκανε καταγγελία ότι ο 22χρονος γιος της, που είναι ΑμεΑ, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς, έξω από το σπίτι της οικογένειας στο Λευκοχώρι Γαστούνης, στην Ηλεία.

Δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, που έκαναν περιπολία στην περιοχή το βράδυ της Πέμπτης, φέρεται να εξέλαβαν ως διαρρήκτη τον 22χρονο. Η μητέρα του κατήγγειλε ότι του πέρασαν χειροπέδες, τον χτύπησαν και του ζητούσαν να πει το όνομά του αλλά λόγω της κατάστασής του αδυνατούσε να απαντήσει.

«Το συμβάν έγινε περίπου στις 8Α30 το βράδυ. Βγήκε για μια καθιερωμένη βόλτα που κάνει, πέντε μέτρα από το σπίτι. Αυτόματα τον κυνήγησαν και τον πέταξαν κάτω. Τον ρωτούσαν "ποιος είσαι". Τον χτύπησαν με κλωτσιές και μπουνιές», δήλωσε η μητέρα στο ionionfm. «Τον πέταξαν κάτω, σκίστηκε η φόρμα του, μάτωσε το γόνατό του, κόπηκε το χείλος του από μέσα. Τον πατούσαν στο στήθος», κατήγγειλε μεταξύ άλλων η μητέρα.

Η ίδια ανέφερε ακόμη ότι οι αστυνομικοί αρνούνταν να δηλώσουν τα ονόματά τους, όπως και ότι «ειρωνικά ζήτησαν συγγνώμη», ενώ δήλωσε ότι «πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα Γαστούνης και μας έδιωξαν».

Ο 22χρονος είναι μαθητής στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης. Η διευθύντρια του σχολείου, Αγγελική Πετρόγιαννη, μίλησε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό και ανέφερε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει από την οικογένεια, ο 22χρονος είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Δεν είναι δυνατόν να ξυλοκοπείται παιδί με ορατό νοητικό πρόβλημα. Δεν μπορούσε να πει το όνομά του λόγω της κατάστασής του. Είναι άτομο που δεν μπορεί να πει το όνομά του. Είναι το πιο ήσυχο παιδί που έχουμε στο ΕΕΕΕΚ», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM