Θεσσαλονίκη: «Ρεζερβέ» από τώρα τα κομμωτήρια - Ζητούν ραντεβού για μετά την καραντίνα

Θεσσαλονίκη: «Ρεζερβέ» από τώρα τα κομμωτήρια - Ζητούν ραντεβού για μετά την καραντίνα Facebook Twitter
1

Τα κομμωτήρια έχουν κλείσει αυτό το διάστημα, στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά οι πελάτες ζητούν να κλείσουν ραντεβού, παίρνοντας σειρά προτεραιότητας, ώστε να είναι από τους πρώτους όταν επαναλειτουργήσουν.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων και Κομμωτών Θεσσαλονίκης και Περιχώρων Παύλος Κολοβός, οι πελάτες επικοινωνούν με τους κομμωτές τους θέλοντας να διασφαλίσουν ότι θα περιποιηθούν την εικόνα τους αμέσως μόλις λήξει αυτή η περίοδος. «Θεωρητικά, αν κάναμε ένα γρήγορο υπολογισμό, είναι ήδη κλεισμένες οι δύο πρώτες δύο εβδομάδες», λέει ο κ. Κολοβός, που ασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα εδώ και 35χρόνια.

Κάποιοι κομμωτές δίνουν, μάλιστα, οδηγίες, μέσω τηλεφώνου ή βιντεοκλήσης για απλές διαδικασίες, ώστε να υπάρξει ένα μικρό «συμμάζεμα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κολοβός.

«Δίνουμε συμβουλές, κυρίως σε άνδρες, προκειμένου να κουρευτούν μέχρι να τους πιάσουμε και πάλι στα χέρια μας εμείς», λέει και εξηγεί πως για τις γυναίκες είναι λίγο πιο περίπλοκη η κατάσταση, διότι μία από τις υπηρεσίες που απολαμβάνουν στο κομμωτήριο είναι η βαφή των μαλλιών, που δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση.

«Φροντίζουμε να τις καθοδηγούμε, ώστε να μην προβούν σε αποτυχημένες απόπειρες και αντιμετωπίσουμε μετά τη δυσκολία να επαναφέρουμε τα μαλλιά στην προηγούμενή τους μορφή», εξηγεί ο πρόεδρος του Σωματείου Κουρέων και Κομμωτών Θεσσαλονίκης και Περιχώρων, που αριθμεί περίπου 1700 μέλη.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για κομμωτές που δουλεύουν σε σπίτια αυτό τον καιρό, ο ταμίας του Σωματείου Γιάννης Τριανταφύλλου παροτρύνει τους πελάτες να μην προβαίνουν σε αυτές στις κινήσεις, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους, ενόσω είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΑΝΑΤΟΣ

Ελλάδα / Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Την παρέπεμψαν σε ψυχιατρική εξέταση με σκοπό να την απολύσουν»

Ο θείος της 57χρονης Σοφίας Χρηστίδου έκανε λόγο για σοβαρές παραλείψεις από την πλευρά των Διευθύνσεων του σχολείου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
THE LIFO TEAM
ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελλάδα / ΟΣΕ: Αναστέλλεται η λειτουργία του Οδοντωτού - Τι ισχύει για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της τουριστικής διαδρομής έντονα φυσικά φαινόμενα που οδηγούν σε κατολισθήσεις μεγάλων και επικίνδυνων βράχων προς τις σιδηροτροχιές από τη γύρω δασική έκταση του όρους Χελμού
THE LIFO TEAM
Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Ελλάδα / Τι δείχνει νέα έρευνα για την Ελλάδα: οι άνδρες εμφανίζονται πολύ πιο αρνητικοί από τις γυναίκες απέναντι στην ομοφυλοφιλία

Οι νόμοι μπορεί να αλλάζουν, αλλά οι κοινωνικές στάσεις όχι πάντα με τον ίδιο ρυθμό. Μια νέα έρευνα του Pew Research Center δείχνει ότι στην Ελλάδα το 40% των ανδρών θεωρεί την ομοφυλοφιλία ηθικά απαράδεκτη, έναντι 20% των γυναικών.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Εχουν κλεισει να πανε για φτιαξιμο μαλλιων τον Αυγουστο που θαχει τελειωσει η καραντινα για να εχουν ωραιο μαλλι οταν θα ειναι κλεισμενοι ξανα μεσα στην καινουργια καραντινα του Σεπτεμβριου...