Χαρδαλιάς: Παρατείνεται η καραντίνα στο χωριό Εχίνος

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται η καραντίνα στο χωριό Εχίνος Facebook Twitter
0

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ότι οι πρώτες εβδομάδες δείχνουν ότι μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

«Αρκεί να μείνουμε προσηλωμένοι στον σκοπό» τόνισε χαρακτηριστικά. «Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Τα ευρήματα ανά πάσα στιγμή μπορεί να μεταβληθούν. Αν χαλαρώσουμε μπορεί να το πληρώσουμε.»

«Κανείς όμως δεν είναι εκτός νόμου. Φέτος ας προσευχηθούμε όλοι από τα σπίτι μας.» είπε χαρακτηριστικά.

Για να είμαστε καλά του χρόνου» είπε μεταξύ άλλων ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για «φαινόμενα όπως παρατηρήθηκαν αυτά στην Αγία Βαρβάρα και στην Πάτρα» με την συγκέντρωση πιστών.

Παράταση καραντίνας στον Εχίνο

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε και για την παράταση της καραντίνας του Εχίνου για μία εβδομάδα γα καθαρά προληπτικούς λόγους.

Το χωριό κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από πρόσφατα κρούσματα κορωνοϊού, από την 25η Μαρτίου έως και τις 7 Απριλίου. 

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εννέα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης βρέθηκαν θετικά τις 6 τελευταίες ημέρες και οι αρχές έτρεξαν τα μοντέλα και τους αλγορίθμους, από τους οποίους προέκυψε σαφέστατη ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή.

Το μέτρο της απαγόρευσης κάθε «κατ' εξαίρεση μετακίνησης» ανανεώθηκε για μία ακόμη εβδομάδα για προληπτικούς λόγους, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό υπενθύμισε πως 21.308 πρόστιμα έχουν επιβληθεί για την απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ έχουν γίνει 359 συλλήψεις για παράνομη λειτουργία καταστημάτων.

Επιπλέον,  έδωσε και διευκρινίσεις για την εκπαίδευση των μαθητών για την εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση ενώ υπενθύμισε ότι μαθήματα τηλεκπαίδευσης γίνονται και καθημερινά από την ΕΡΤ 2 για μαθητές δημοτικού.

«Από το Σάββατο έχουν δοθεί 400 χιλ. μάσκες σε όλα τα ιατρικά ιδρύματα» σημείωσε, τέλος ο κ. Χαρδαλιάς.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την εξέλιξη των έκτακτων μέτρων, o υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, είπε ότι το πρώτο βήμα είναι να ολοκληρώσουμε αυτές τις τρεις εβδομάδες και βήμα- βήμα προχωράμε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ