Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται, στη Μύκονο, η ιχνηλάτηση των επαφών του πρώτου και του δεύτερου κρούσματος κορωνοϊού στο νησί. 

 

Τα αποτελέσματα βγήκαν αργά χθες το βράδυ από το Ινστιτούτο Παστέρ, μετά την ιχνηλάτηση του πρώτου κρούσματος, μιας 69χρονης γυναίκας, και επιβεβαίωσαν πως μια 39χρονη είχε επίσης προσβληθεί από τον ιό. Η ασθενής παρέμεινε στο Κέντρο Υγείας του νησιού μετά τις εξετάσεις και αυτή την ώρα μεταφέρεται στο νοσοκομείο Σωτηρία.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα πρόκειται για αγιογράφο που έγραψε και στην προσωπική σελίδα της στο Facebook για την περιπέτεια της υγείας της. Πληροφορίες, θέλουν τις αρχές να έχουν στρέψει την διαδικασία ιχνηλάτησης σε ένα από τα μοναστήρια του νησιού, όπου φέρεται να είχαν επισκεφτεί οι δύο γυναίκες. 

 

Η ιχνηλάτηση συνεχίζεται, με την συνδρομή της αστυνομίας, και στον στενό κύκλο των δύο γυναικών. 

 

Η πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μυκόνου και αντιδήμαρχος, Ντίνα Σαμψούνη, αναφέρθηκε με ανακοίνωσή της στο δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα Covid -19 διαβεβαιώνοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα στο νησί.

 

Παράλληλα υπενθύμισε τις σαφείς οδηγίες της πολιτικής προστασίας, που ζητά από τους πολίτες να παραμείνουν σπίτι σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την πορεία της πανδημίας.