Ιερά Σύνοδος: Έκτακτη συνεδρίαση για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών το Πάσχα

Ιερά Σύνοδος: Έκτακτη συνεδρίαση για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών το Πάσχα Facebook Twitter
Ιερά Σύνοδος: Έκτακτη συνεδρίαση για λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών το Πάσχα (Eurokinissi)
1

Την τέλεση των λειτουργιών του Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών, λόγω του κορωνοϊού, αναμένεται να συζητήσει η Ιερά Σύνοδος στην έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα.

Σχετική πρόταση για τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών είχε καταθέσει η Ιερά Σύνοδος με επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας ζητώντας να λειτουργήσουν οι ναοί με τον ιερέα, έναν ψάλτη και έναν νεωκόρο, χωρίς όμως πιστούς.

Παράλληλα, επιθυμούν και την μετάδοση των λειτουργιών μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου, αλλά και livestreaming όπου υπάρχει η δυνατότητα.

Η πρόταση αφορά στις ημέρες του Πάσχα από την Κυριακή των Βαΐων και έπειτα.

Στην εν λόγω επιστολή, η Εκκλησία της Ελλάδος διά του Αρχιεπισκόπου ζητά επίσης να να επιτραπεί να τελούν τη Θεία Λειτουργία και στα μοναστήρια, όπου οι άνθρωποι ζουν ούτως ή άλλως με κοινοβιακό τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, υπενθυμίζοντας την απόφαση της έκτακτης Συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, απηύθυνε έκκληση προς τους πιστούς να παραμείνουν στα σπίτια τους προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
"Ο αρχιεπισκοπος Ιερώνυμος απηύθυνε έκκληση να μείνουν οι πιστοί σπίτια τους "Σπίτια τους μένουν οι άνθρωπο αλλά όταν κάποιοι άλλοι ιερείς τους καλούν στην εκκλησία, ευκαιρία ζητούν κι αυτοί να ξεπορτισουν! Δυστυχώς η εκκλησία ακόμα έχει τον χαβά της και δεν έχει πάρει σοβαρά τι συμβαίνει. Τουτέστιν εδώ ο κόσμος χάνεται, παλιοβαρκες που πάτε ...