Β. Ελλάδα: Έρχεται κλειστό κέντρο για όσους πέρασαν παράνομα τα σύνορα

Β. Ελλάδα: Έρχεται κλειστό κέντρο για όσους πέρασαν παράνομα τα σύνορα Facebook Twitter
Σε κλειστό κέντρο στη Β. Ελλάδα όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα από 1η Μαρτίου (Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI)
0

Σε νέο κλειστό κέντρο, που θα δημιουργηθεί στη Βόρεια Ελλάδα, αναμένεται να μεταφερθούν όσοι μπήκαν παράνομα στην Ελλάδα περνώντας τα σύνορα από την 1η Μαρτίου.

Η δημιουργία του πρώτου κλειστού κέντρου στην ενδοχώρα είναι θέμα ημερών, σύμφωνα με την «Καθημερινή». Σε αυτό αναμένεται να μεταφερθούν όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα- τόσο από τον Έβρο όσο και στα νησιά- με στόχο να επαναπατρίζονται άμεσα στις χώρες καταγωγής τους, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που επικαλείται η εφημερίδα.

Στο μεταξύ, την Τρίτη εκδόθηκε σε ΦΕΚ η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία αναστέλλεται για ένα μήνα η υποβολή αιτήσεων χορήγησης ασύλου, από όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα. Οι άνθρωποι αυτοί θα επιστρέφονται, χωρίς καταγραφή, στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής.


Αρματαγωγό στη Λέσβο για τους πρόσφυγες

Το πρωί της Τετάρτης έφτασε στο λιμάνι της Μυτιλήνης το αρματαγωγό Ρόδος. Σε αυτό θα επιβιβαστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο νησί από την 1η Μαρτίου, οι οποίοι βρίσκονται σε υπαίθριο καταυλισμό στο λιμάνι.

Από το πρωί της Τρίτης έως το πρωί της Τετάρτης, 41 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν στο Φαρμακονήσι και 32 αποβιβάστηκαν στην Κω, ενώ δεν υπήρξε καμία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.


Το Λιμενικό αποδίδει τις μειωμένες αφίξεις στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν, καθώς οι ισχυροί νότιοι άνεμοι δεν επιτρέπουν το ταξίδι με φουσκωτές λέμβους, αλλά και στην αύξηση των περιπολιών.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ