Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, προκήρυξε για τις 18 Φεβρουαρίου η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

 

Η ΠΕΠΕΝ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΠΕΝ καλεί τα μέλη της να μετάσχουν στην απεργία, αναφέροντας ότι: «η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή εγκαινιάζει μια νέα επίθεση στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα. Με τον νέο νόμο διατηρούνται τα αυξημένα όρια ηλικίας σε άνδρες και γυναίκες και οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα».

 

Σε ό,τι αφορά στον χώρο της ναυτιλίας, η ΠΕΠΕΝ κάνει λόγο για κοινό μέτωπο εφοπλιστών- κυβέρνησης, που «θέτει άμεσα ως προτεραιότητα την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία και τον διωγμό των εναπομεινάντων Ελλήνων ναυτεργατών προκειμένου να "ανακάμψει" το ελληνικό νηολόγιο».

 

 

Τέλος, η Ένωση αναφέρει στην ανακοίνωση ότι: «στον χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας οι κουτσουρεμένες οργανικές συνθέσεις διαμορφώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες δουλειάς με εντατικοποίηση, δραματικά επιβαρυμένα ωράρια εργασίας, με συστηματική παραβίαση των όρων εργασίας και των Συλλογικών Συμβάσεων».

 

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr