Σεισμός στην Τουρκία: Ο Λέκκας προειδοποιεί για πιθανό μετασεισμό 6,8 Ρίχτερ

Σεισμός στην Τουρκία: Ο Λέκκας προειδοποιεί για πιθανό μετασεισμό 6,8 Ρίχτερ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ
0

Ο φονικός σεισμός των 6,8 ρίχτερ στην Ανατολική Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως διευκρίνισε η γεωτεκτονική σύνθεση της περιοχής που έγινε ο σεισμός είναι τελείως διαφορετική από αυτή της Ελλάδας και επίσης δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των τεκτονικών δομών που θα μπορούσε να μεταφερθεί η σεισμική δραστηριότητα στον Ελλαδικό χώρο.

Ο καθηγητής Λέκκας δεν απέκλεισε έναν νέο πολύ ισχυρό μετασεισμό ίδιου μεγέθους με τον κύριο των 6,8 Ρίχτερ. Επίσης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για ορισμένους σεισμολόγους που ισχυρίζονται ότι είχαν προβλέψει τον σεισμό στην Τουρκία λέγοντας ότι «προσβάλλουν και τον εαυτό τους και όλους εμάς γιατί δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για σεισμούς 1500 χιλιόμετρα μακριά».

Ο κ. Λέκκας δήλωσε ότι θα μεταβεί τις επόμενες ώρες μαζί με συναδέλφους του στην σεισμόπληκτη περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΓΡΙΒΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ελλάδα / Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Ελεύθερος ο τηλεφωνητής της ΕΛΑΣ που της είπε «το περιπολικό δεν είναι ταξί»

«Έπραξα το καθήκον μου. Δεν βρισκόμουν στο σημείο για να έχω πλήρη γνώση», υποστήριξε ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης που είχε μιλήσει με την Κυριακή Γρίβα
LIFO NEWSROOM
Επιχείρηση «JAD Mobile 8»: 231 κλεμμένα και πλαστογραφημένα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν στην Ελλάδα μέσα σε 11 ημέρες

Ελλάδα / Επιχείρηση «JAD Mobile 8»: 231 κλεμμένα και πλαστογραφημένα αυτοκίνητα εντοπίστηκαν στην Ελλάδα μέσα σε 11 ημέρες

Στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης εντοπίστηκαν συνολικά 462 κλεμμένα ή πλαστογραφημένα οχήματα, αριθμός αυξημένος κατά 232 σε σχέση με την περσινή χρονιά
LIFO NEWSROOM