Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.


Ειδικότερα, κατά της εξίσωσης των τίτλων των κολεγίων με εκείνους των πανεπιστημίων και υπέρ της εξίσωσης των δικαιωμάτων αναπληρωτών και μόνιμων εκπαιδευτικών τάσσονται δάσκαλοι και καθηγητές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ και της ΟΙΕΛΕ για διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας σήμερα.

 

Eurokinissi
Eurokinissi

 

 

 

 

 

Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν νωρίτερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου σήμερα βρίσκεται προς ψήφιση το εν λόγω νομοσχέδιο.

 

Στη διαμαρτυρία συμμετέχουν και φοιτητές, οι οποίοι αντιδρούν στη σύσταση νέας Ανεξάρτητης Αρχής για την αξιολόγηση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και υποστηρίζουν ότι η λειτουργία της θα σημάνει «εκβιαστική αξιολόγηση» για τα πανεπιστήμια.

 

 

 

 

Eurokinissi
Eurokinissi

  

Πορεία κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων , Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις», πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές στη Θεσσαλονίκη.

 

 

 

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου. Η πορεία κινήθηκε στις οδούς Εγνατία, Βενιζέλου με κατάληξη στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

 

«Το υπουργείο Παιδείας με το πρόσχημα ότι πρέπει να προσαρμοστεί στις κοινοτικές οδηγίες έφερε νόμο που εξισώνει τα πτυχία των κολεγίων με αυτά των ΑΕΙ. Εμείς το θεωρούμε ατόπημα και ζητούμε την απόσυρση του», τόνισε σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Νίκος Φασφαλής.

 

 

 

«Το νομοσχέδιο μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Είναι άλλη η διαδικασία των πανεπιστημιακών πτυχίων και άλλη των κολεγίων», πρόσθετε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ, Γιακουμής Ανδρέας.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Alfavita / Thestival