Μνημόνιο συνεργασίας για τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο υπεγράφη τη Δευτέρα μεταξύ των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη.

 

Το Μνημόνιο για την μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού στην πρώην νατοϊκή βάση στον Ασπρόπυργο (στην περιοχή του «πρώην Στρατοπέδου Αμερικανικής Ευκολίας»), υπεγράφη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη (αρμόδιο για την Αντεγκληματική Πολιτική) Ελευθέριο Οικονόμου και τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφία Νικολάου.

 

Η κυριότητα του δημοσίου ακινήτου στο οποίο θα μετεγκατασταθεί το νέο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, παραχωρήθηκε άνευ ανταλλάγματος στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βάσει του άρθρου 83 παρ. 1 του νόμου 4646/2019 (Α΄ 201).

 

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει να συνδράμει στην έγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου μέσω της εκπόνησης μελετών, της σύνταξης φακέλου προέγκρισης και της τεχνικής υποστήριξης στην ανάθεση μελετών.

 

Το υπουργείο Άμυνας σημειώνει ότι το έργο απομάκρυνσης των φυλακών από τον Κορυδαλλό αποτελεί εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ίδιο να έχει μιλήσει για αντισταθμιστικά οφέλη στον Ασπρόπυργο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr