«Παγωμένες» σχολικές αίθουσες στη Θεσσαλονίκη: Με κασκόλ και μπουφάν στο μάθημα οι μαθητές

«Παγωμένες» σχολικές αίθουσες στη Θεσσαλονίκη: Με κασκόλ και μπουφάν στο μάθημα οι μαθητές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σε κρύες αίθουσες επέστρεψαν μετά τις γιορτές  οι μαθητές στα σχολεία της Θεσσαλονίκης παρά τις εκκλήσεις διευθυντών και καθηγητών για επίλυση των προβλημάτων.

Το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίστηκε στο 1ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Το σχολείο αντιμετωπίζει προβλήματα στο μηχανισμό της θέρμανσης, με αποτέλεσμα σήμερα το σχολείο να κλείσει εκτάκτως και οι μαθητές να γυρίσουν νωρίς τα σπίτια τους.

«Το σχολείο λειτούργησε για τρεις ώρες, όμως η κατάσταση δεν ήταν υποφερτή. Όσο κρύο είχε έξω, τόσο υπήρχε και μέσα στις αίθουσες» δηλώνει στο makthes.gr η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, Λουκία Πλακίδου, που σε συνεννόηση με την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την σχολική επιτροπή, αποφάσισε να διακόψει για σήμερα την λειτουργία του σχολείου. «Τις τρεις ώρες που έγινε μάθημα, όλοι ήταν με μπουφάν και κασκόλ. Ήταν δύσκολο και για τους μαθητές αλλά και για τους καθηγητές» αναφέρει για τις συνθήκες που επικράτησαν στο κτίριο του σχολείου.

Το πρόβλημα στη θέρμανση του σχολείου, η διευθύντρια το εντόπισε μέσα στις εορτές και ενημέρωσε την ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει την συντήρηση του μηχανισμού. Ωστόσο, όπως τονίζει δεν ανταποκρίθηκαν για να το επισκευάσουν άμεσα, πριν ανοίξει το σχολείο σήμερα το πρωί. 

Η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης

Δεν ενημερώθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης έγκαιρα για το πρόβλημα που υπήρχε στο 1ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν για το θέμα. Όπως τονίζουν, η οδηγία που δόθηκε ήταν σαφής για έγκαιρο έλεγχο όλων των συστημάτων θέρμανσης και έγκαιρη ενημέρωση του δήμου για τυχόν προβλήματα και όταν ενημερώθηκαν για το 1ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, επιλήφθηκαν του θέματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Το πρόβλημα που εντοπίστηκε με τη θέρμανση στο 1ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, δεν κοινοποιήθηκε ποτέ στο Δήμο Θεσσαλονίκης ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες. Σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης, όπου παρουσιάστηκε πρόβλημα, λύθηκε έγκαιρα καθώς υπήρχε ρητή εντολή από τη διοίκηση για αυξημένη εγρήγορση και άμεση ανταπόκριση, ειδικά μέσα στην περίοδο των εορτών και προς αποφυγήν τέτοιων περιστατικών. Η οδηγία που δόθηκε ήταν σαφής για έγκαιρο έλεγχο όλων των συστημάτων θέρμανσης και έγκαιρη ενημέρωση του Δήμου για τυχόν προβλήματα. Για το 1ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, αμέσως μόλις ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου επιλήφθηκαν, συντηρούν και επιδιορθώνουν τη ζημία».

Με πληροφορίες από εφημερίδα Μακεδονία

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δήμαρχος Μυκόνου για τον Πάνορμο: Από εμάς, η επιχείρηση παραμένει σφραγισμένη διότι δεν έχει άδεια

Ελλάδα / Δήμαρχος Μυκόνου για τον Πάνορμο: Από εμάς, η επιχείρηση παραμένει σφραγισμένη διότι δεν έχει άδεια

Λειτουργεί η επιχείρηση στην παραλία Πάνορμος αν και είχε σφραγιστεί από τον δήμο Μυκόνου το καλοκαίρι του 2023 - Ανύπαρκτη η επιχείρηση στο MyCoast - Τι δηλώνει στη LiFO ο δήμαρχος Μυκόνου
NEWSROOM
Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα Ορθόδοξη διακόνισσα στη σύγχρονη εποχή στην Ζιμπάμπουε

Διεθνή / Χειροτονήθηκε η πρώτη γυναίκα διακόνισσα της ορθόδοξης εκκλησίας στην Ζιμπάμπουε

Η ορθόδοξη εκκλησία αλλάζει σελίδα - Η διακόνισσα Αγγελική, η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο ιερό, σπουδάζει Γεωγραφία και Περιβαλλοντικές Σπουδές και έχει στόχο μέσα από το έργο της να προστατεύσει τον πλανήτη
NEWSROOM