Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία Ζηνοβία - Κρύο, βροχές, χιόνι και πολλά μποφόρ

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία Ζηνοβία - Κρύο, βροχές, χιόνι και πολλά μποφόρ Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με τη Ζηνοβία να σαρώνει τη χώρα με κρύο, βροχές και χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ειδικότερα στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν.Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6 στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρός στα βόρεια.

Αναλυτικά η πρόβλεψη από την ΕΜΥ


Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα). Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα ανατολικά το πρωί 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση. Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Νησιά Ιονίου, Ήπειρος,

Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νότια. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά και τις πρωινές ώρες και στα ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και από το απόγευμα θα σταματήσουν.


Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και το πρωί στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στα νότια νεφώσεις με βροχές και στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ. Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα Δωδεκάνησα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM
Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: Βίντεο και φωτογραφίες

Ελλάδα / Πώς έγινε η αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα: 10 δύτες εργάζονταν σε βάθος 50 μέτρων - Βίντεο και φωτογραφίες

Η αποκατάσταση της βλάβης του υποθαλάσσιου αγωγού στην Αίγινα ήταν επιχείρηση υψηλού ρίσκου από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό
ΧΡΥΣΑ ΓΡΙΒΑ