ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κεφαλονιά: Νέο περιστατικό βίας σε σχολείο - Μαθητής ξυλοκοπήθηκε στο προαύλιο

Κεφαλονιά: Νέο περιστατικό βίας σε σχολείο - Μαθητής ξυλοκοπήθηκε στο προαύλιο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Νέο περιστατικό σχολικής βίας σημειώθηκε αυτή τη φορά στην Κεφαλονιά, όταν μαθητής της 3ης Τάξης του Γυμνασίου των Κεραμειών ξυλοκοπήθηκε στο προαύλιο του σχολείου από μαθητή άλλου σχολείου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του inkefalonia.gr, ανήλικος μαθητής προερχόμενος από το ΕΠΑΛ Αργοστολίου (μαθητής της Α' Λυκείου), εισήλθε στον χώρο του Γυμνασίου των Κεραμειών, και χτύπησε τον 15χρονο, ο οποίος λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς τραυματισμένος στο πρόσωπο.

Σε επικοινωνία του inkefalonia.gr με την Διευθύντρια του Γυμνασίου Κεραμειών κα Μαγδαληνή Αργεντάκη, επιβεβαιώθηκε το περιστατικό. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δίνουμε καθημερινά αγώνα για να αποτρέψουμε αυτές τις συμπεριφορές στα σχολεία. Τόσο εγώ όσο και ο σύλλογος διδασκόντων καταδικάζουμε τις πρακτικές βίας, είτε μέσα, είτε έξω από τα σχολεία».

Κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε ο πατέρας του μαθητή που τραυματίστηκε, ο ανήλικος μαθητής συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλονιάς. 

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων και των δύο σχολείων, ενώ έχει δοθεί και εντολή από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Δημήτρη Μαρκάτο προς τους διευθυντές των δύο σχολείων, να πράξουν τα δέοντα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ένας 15χρονος μαθητής στην Αμαλιάδα βρέθηκε στο νοσοκομείο είστε από μαχαιριές που δέχτηκε από συμμαθητή του.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ