Χαλάει ο καιρός: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

Χαλάει ο καιρός: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Τοπικές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για την Παρασκευή σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, οι βροχές αναμένονται στα κεντρικά και τα νότια, όπου βαθμιαία θα περιοριστούν στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί, στο Ιόνιο από βόρειες διευθύνσεις με 6 ως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 με 8 και από το βράδυ τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Αττική


Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις πρωινές ώρες. Μετά το μεσημέρι αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη


Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη


Καιρός: Αρχικά νεφώσεις, γρήγορα από τα δυτικά αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και στο Θρακικό βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Πελοπόννησος


Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος. Στα νότια τις πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος


Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 με 8 και από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη όπου πιθανώς από το μεσημέρι να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 και από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 26 και στη νότια Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα


Καιρός: Πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και και από το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM