Μυτιλήνη: Ξεκίνησε η επιχείρηση μετακίνησης 1500 προσφύγων και μεταναστών

Μυτιλήνη: Ξεκίνησε η επιχείρηση μετακίνησης 1500 προσφύγων και μεταναστών Facebook Twitter
Οι πρώτοι 640 πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώνονται στο λιμάνι για να επιβιβαστούν στο πλοίο "Καλντέρα Βιστα"
1

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από τα χαράματα σήμερα, στη Μυτιλήνη η επιχείρηση μετακίνησης 1500 προσφύγων και μεταναστών από το νησί.

Οι πρώτοι 640 άνθρωποι θα επιβιβαστούν στις 8 το πρωί στο το πλοίο "Καλντέρα Βιστα" με προορισμό το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι υπόλοιποι έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσουν με το πλοιο "Άκουα Μπλου" στις 12 το μεσημέρι κι αυτοί για τη Θεσσαλονίκη.

Και οι 1500 άνθρωποι θα μεταφερθούν στον καταυλισμό στη Νέα Καβάλα του Κιλκίς, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης και του ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε το Σάββατο.

Η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να αποσυμφορηθεί ο καταυλισμός της Μόριας, που πλέον έφτασε να έχει 10.241 πρόσφυγες και μετανάστες.. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από δημιουργίας του ΚΥΤ. Ενώ όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από τη διεύθυνση του ΚΥΤ ο καταυλισμός της Μόριας είναι πλέον ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η λέξη κλειδί για το μεταναστευτικό είναι η άμεση επαναπροώθηση των μη προσφύγων στις χώρες τους.υγ.Μη πρόσφυγες είναι η συντριπτική πλειοψηφία των αλλοδαπών στη χώρα μας.