Σεισμός αισθητός στην Αθήνα: Καθησυχαστικός ο καθηγητής Λέκκας

Σεισμός αισθητός στην Αθήνα: Καθησυχαστικός ο καθηγητής Λέκκας Facebook Twitter
0

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι σε σχέση με τον σημερινό σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της Αττικής και στο κέντρο της Αθήνας. 

Σύμφωνα με τον  καθηγητή Γεωλογίας Ευθύμιο Λέκκα η σημερινή δόνηση εντάσσεται στη μετασεισμική ακολουθία της κύριας δόνησης των 5,1 Ρίχτερ στις 19 Ιουλίου.

«Κλείνει με τον καλύτερο τρόπο η ακολουθία, ίσως να έχουμε ένα ή δύο ακόμη γεγονότα έως 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ», δηλώνει ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ. 

Ο σεισμός είχε μέγεθος 4 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, εστιακό βάθος περίπου 14 χιλιόμετρα και επίκεντρο 25 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, στη Μαγούλα, στην δηλαδή περιοχή που στις 19 Ιουλίου είχε ταρακουνήσει με 5,1 Ρίχτερ την πρωτεύουσα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγρότες: Παραμένουν για τρίτη εβδομάδα στα μπλόκα - Συνεχίζεται η ένταση για τα μέτρα στο πετρέλαιο

Ελλάδα / Αγρότες: Παραμένουν για τρίτη εβδομάδα στα μπλόκα - Συνεχίζεται η ένταση για τα μέτρα στο πετρέλαιο

Εν αναμονή της αυριανής πανελλαδικής σύσκεψης όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες κυβερνητικές εξαγγελίες και θα ληφθούν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων
THE LIFO TEAM