Έβρος: Έλληνες ψαράδες καταγγέλλουν ότι απειλήθηκαν από ένοπλους Τούρκους στρατιώτες στο δέλτα του ποταμού

Έβρος: Έλληνες ψαράδες καταγγέλλουν ότι απειλήθηκαν από ένοπλους Τούρκους στρατιώτες στο δέλτα του ποταμού Facebook Twitter
0

Έλληνες ψαράδες καταγγέλλουν πως απειλήθηκαν από ένοπλους Τούρκους στρατιώτες στο Δέλτα του Έβρου

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, οι αλιείς καταγγέλλουν ότι τέσσερις Τούρκοι στρατιώτες τους απείλησαν με όπλα. Όπως είπε ο ένας από τους δύο στον φακό, έμειναν άναυδοι όταν αντιλήφθηκαν πως οι ένστολοι τους σημάδευαν με τις κάννες των όπλων τους, ζητώντας τους να απομακρυνθούν. 

«Οι Τούρκοι το έχουν παρατραβήξει, γιατί βγαίνουν στο Θρακικό Πέλαγος και ψαρεύουν στα 2 - 2,5 μίλια στο ελληνικό κομμάτι», καταγγέλλει ο Θανάσης Καμηλάρης που διαμαρτύρεται ότι δέχεται παρενοχλήσεις μέσα στο ελληνικό κομμάτι του ποταμού.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι Τούρκοι στρατιώτες ήταν κρυμμένοι πίσω από τις καλαμιές στην περιοχή Νεραϊδόκαμπος. «Εγώ είδα τέσσερις στρατιώτες. Και με το που μας είδαν, βγήκαν έξω και μας σημάδευαν», συνεχίζει ο κ. Καμιλέρης. 

Στρατιωτικές πηγές που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 επιβεβαίωσαν το περιστατικό, λέγοντας ότι το περισταικό συνέβη την ώρα της αλλαγής βάρδιας. «Βγήκαν μπροστά μας για να τους δούμε», είπε ο κ. Καμηλάρης μιλώντας αργότερα και στο ράδιο Χρόνος. «Αν προχωρήσεις δεν ξέρεις τι θα συμβεί», προσθέτει, λέγοντας πως αυτή είναι η τρίτη φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με στρατιώτες της γειτονικής χώρας.

«Δεν μας αφήνουν να μπούμε στο ποτάμι, στα 50 μέτρα τα δικά μας. Τα 50 μέτρα από τον Έβρο είναι ελληνικά και έχω δικαίωμα να πάω. Είμαι Έλληνας και έχω το δικαίωμα να πατήσω στα 50 μέτρα του ελληνικού ποταμού».

 
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο

«Είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου
NEWSROOM