Δεν πέθανε από Έμπολα η 17χρονη Ιταλίδα: Τι έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις

Δεν πέθανε από Έμπολα η 17χρονη Ιταλίδα: Τι έδειξαν οι εργαστηριακές εξετάσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
1

Από κεραυνοβόλο μορφή μηνιγγίτιδας κατέληξε στο Νοσοκομείο Νίκαιας η 17χρονη Ιταλίδα που διακομίστηκε με υψηλό πυρετό και σηψαιμικό σοκ από την Νάξο με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα.

Θετικές σε μηνιγγιτιδόκοκκο ήταν οι εργαστηριακές εξετάσεις που διενήργησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ είχε χαρακτηρίσει ανυπόστατα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για περιστατικό Έμπολα σε κρατικό νοσοκομείο της Αττικής. Όπως διευκρίνισε ο οργανισμός το επιδημιολογικό ιστορικό του εν λόγω περιστατικού δεν ήταν σε καμία περίπτωση συμβατό με τη νόσο Έμπολα.

Ο θάνατος της 17χρονης είχε προκαλέσει ανησυχία στις υγειονομικές υπηρεσίες και αποφασίστηκε το προσωπικό στο νοσοκομείο Νάξου αλλά και εκείνο του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, να λάβει προληπτική αγωγή μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές εξετάσεις. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
1. Είναι απαράδεκτο να βγαίνουν ανυπόστατες ειδήσεις που έχουν στόχο την τρομοκρατία των πολιτών. Ο Ebola δεν έπαιξε ποτέ ως σενάριο. Ο συγκεκριμένος ιός ενδημεί σε συγκεκριμένες χώρες της Αφρικής και το κορίτσι είχε ταξιδέψει από την ιταλια στην Ισπανία και κατόπιν στην Ελλάδα.2. Ο ΕΟΔΥ (πρωην ΚΕΕΛΠΝΟ) ΔΕΝ διενεργεί εξετάσεις. Ζητάει από συγκεκριμένα και εξειδικευμενα εργαστήρια της χώρας να εκτελέσουν τις εξετάσεις και μετά απλά συλλέγει και ανακοινώνει τα δεδομένα.