«Τουρίστες» εφοριακοί στα νησιά - Επιστρατεύουν μέχρι και drone στις μαρίνες

«Τουρίστες» εφοριακοί στα νησιά - Επιστρατεύουν μέχρι και drone στις μαρίνες Facebook Twitter
0

Εκατοντάδες ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίως Εσόδων (ΑΑΔΕ) διενεργούν ελέγχους σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται τα νησιά που υποδέχονται τον μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών: Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη. Οι εκτεταμένες επιχειρήσεις γίνονται σε ξενοδοχεία, καταστήματα εστίασης και διασκέδασης αλλά και πώλησης ρούχων και κοσμημάτων. Παρόμοια κινητοποίηση παρατηρείται και στο Ιόνιο. Σε πολλές περιπτώσεις οι εφοριακοί υποδύονται τους τουρίστες για να μην κινήσουν την υποψία επιχειρηματιών και υπαλλήλων. 

Βαριά πρόστιμα έχουν επιβληθεί και σε επιχειρήσεις που νοικιάζουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, καθώς και εκεί εντοπίστηκε το γνωστό πρόβλημα της μη έκδοσης αποδείξεων για τον εξοπλισμό και τους καφέδες ή τα σνακ που σερβίρονται στους πελάτες. Εκτιμάται πως περίπου 300 ελεγκτές βρίσκονται επί ποδός στο Αιγαίο. 

Ενδεικτικό είναι το 48ωρο «λουκέτο» στο εστιατόριο του διάσημου Τούρκου σεφ Salt Bae, κατά κόσμον Νουσρέτ Γκιογκτσέ, στη Μύκονο, που δεν είχε κόψει αποδείξεις ύψους 25.800 ευρώ. Λίγο αργότερα η ΑΑΔΕ έκλεισε και πασίγνωστο κοσμηματοπωλείο στο «νησί των ανέμων» καθώς, όπως διαπιστώθηκε, πουλούσε χρυσαφικά σε τουρίστες χωρίς να κόβει αποδείξεις. 

Η επιχείρηση «καταιγίδα» στο Αιγαίο προβλέπει και μεγαλύτερης κλίμακας έρευνα σε θαλαμηγούς. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», οι ελεγκτές χρησιμοποιούν ακόμα και drone στα νησιά, πάνω από μαρίνες, καταγράφοντας τις κινήσεις των σκαφών. Σε συνεργασία με τις λιμενικές αρχές διασταυρώνουν στοιχεία κάθε σκάφους για να διαπιστώσουν τα δρομολόγιά τους, ειδικά στις περιπτώσεις που είναι δηλωμένα ως τουριστικά, ώστε να περιοριστούν οι παράνομες συναλλαγές.

Συναλλαγές με «μαύρο χρήμα»

Τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είχε οργανώσει και άλλη επιχείρηση που αποκάλυψε φοροδιαφυγή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, σε οικοδομικές εργασίες και ανακαινίσεις ξενοδοχείων πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν. Σε μεγάλο βαθμό οι συναλλαγές αυτές γίνονταν με «μαύρο χρήμα» χωρίς να κόβονται παραστατικά. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM