Κρήτη: Μεγάλη πυρκαγιά στα νότια του νομού Ηρακλείου - Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Κρήτη: Μεγάλη πυρκαγιά στα νότια του νομού Ηρακλείου - Πνέουν ισχυροί άνεμοι Facebook Twitter
Eurokinissi - Φωτογραφία Αρχείου
0

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής (21/06) στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε Μιαμού και Λέντα, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ekriti.gr το πύρινο μέτωπο άνοιξε σε δύο μέρη, ωστόσο το ένα αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους πυροσβέστες που πλέον έστρεψαν τις δυνάμεις τους ώστε να περιορίσουν το άλλο.

Η φωτιά πλησίασε ένα σπίτι και καλλιεργήσιμη έκταση, ωστόσο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν τον κίνδυνο επέκτασης, παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και δυσκόλεψαν το έργο τους. Το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά, ήταν ένα δύσβατο σημείο στο οποίο τα κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αδυνατούσαν να φτάσουν με οχήματα, όποτε τα πεζοπόρα τμήματα που έφτασαν, ανέλαβαν το κυρίως έργο της κατάσβεσης.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά

Πιο συγκεκριμένα, για να αντιμετωπίσουν τις φλόγες έφτασαν 2 πεζοπόρα τμήματα, 10 οχήματα, 30 άνδρες και 4 αξιωματικοί της Π.Υ. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης η φωτιά έχει οριοθετηθεί και βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM