Με ένα κείμενο που φέρει την υπογραφή «Αναρχικοί/ες» έγινε η ανάληψη ευθύνης για την επίθεση σε εκδήλωση της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού.

 

To κείμενο αναρτήθηκε χθες το βράδυ σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. «Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου επιτεθήκαμε στην προεκλογική εκδήλωση-συγκέντρωση της ΝΔ στο κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην λεωφόρο Συγγρού. Αφού επιτεθήκαμε στην ομάδα ασφαλείας του κόμματος και του κτηρίου με δυναμίτες τρέποντας τους σε φυγή, καταφέραμε ζημιές σε αυτοκίνητα βουλευτών και μελών της Νέας Δημοκρατίας, σε ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκονταν σε απεργία πείνας διεκδικώντας την άδεια που δικαιούται», αναφέρει το κείμενο.

 

«Η εκδικητικότητα του κράτους και της ευρύτερης εξουσίας που αντιπροσωπεύεται κυρίως από την αμερικανική πρεσβεία, ΝΔ και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενδεικτική του πόσο φοβούνται τόσο τον Κουφοντίνα όσο και το κίνημα αλληλεγγύης και αντίστασης που ξεδιπλώνεται σε όλη την Ελλάδα», προσθέτουν οι συγγραφείς του και καταλήγουν λέγοντας πως αν δεν δοθεί άμεσα η άδεια οι συνέπειες θα είναι τεράστιες.

 

Υπενθυμίζεται πως όπως είχε γίνει γνωστό την ημέρα της επίθεσης, ομάδα ατόμων βγήκε από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και επιτέθηκε με κροτίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα, στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου γινόταν εκδήλωση με θέμα τον «Πολιτισμό στην καθημερινότητα των Πολιτών: Ασφάλεια και ποιότητα ζωής στην Αθήνα», με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Νικόλαο Μακρόπουλο. Από την επίθεση είχαν προκληθεί υλικές ζημιές. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr