Ταλαιπωρία περιμένει την Πέμπτη 23, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαΐου όσους πολίτες είχαν προγραμματίσει εξετάσεις σε ιδιωτικά διαγνωστικά ιατρεία και εργαστήρια, λόγω τριήμερης κινητοποίησης που εξήγγειλε ο ΕΟΠΥΥ.

 

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων μονάδων, τα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και κέντρα αναστέλλουν τη λειτουργία τους για τρεις ημέρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πολύ υψηλές περικοπές στις αποζημιώσεις τους, ως αποτέλεσμα των υποχρεωτικών εκπτώσεων που καλούνται να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ.

 

Η Συντονιστική Επιτροπή των Ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εκφράζει την αγανάκτησή της, για την ανακοίνωση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Β. Πλαγιανάκου, την οποία χαρακτηρίζει «κατάπτυστη», καλώντας τον άμεσα να ανακαλέσει.

 

«Επιχειρεί να απειλήσει τον ιατρικό κόσμο, προκειμένου να μην ασκήσει το δημοκρατικό δικαίωμα της αποχής από τα καθήκοντά του κατά την τριήμερη κινητοποίηση (23-25 Μαΐου) που έχει προκηρυχτεί», αναφέρει σε ανακοινωσή της και ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέτρα, για να διασφαλίσει το δικαίωμα στην απεργία που αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας.

 

Αναφέρει επίσης ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ «έχουν ενημερωθεί επανειλημμένως εδώ και καιρό, για την τραγική κατάσταση, στην οποία οδηγούνται τα Διαγνωστικά Εργαστήρια, Πολυϊατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα και Κλινικοεργαστηριακοί ιατροί, τα οποία κινδυνεύουν πλέον με λουκέτο. Ωστόσο κωφεύουν προκλητικά, στις εκκλήσεις μας και εξακολουθούν να δημεύουν παράλογα και αυταρχικά με το clawback και το rebate, το 70% των εισοδημάτων των Κλινικοεργαστηριακών Ιατρών και των Πολυϊατρείων».

 

Η Συντονιστική Επιτροπή των Ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διευκρινίζει ότι η τριήμερη προειδοποιητική κινητοποίηση αποτελεί διαμαρτυρία και για τη συνολική κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αφορά αποχή από όλες τις υπηρεσίες και κλείσιμο των Διαγνωστικών Εργαστηρίων, Πολυϊατρείων, Διαγνωστικών Κέντρων και Κλινικο-εργαστηριακών ιατρών και όχι μόνο την εκτέλεση των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ το διάστημα 23-25 Μαΐου.

 

Να αποσύρει «την εκβιαστική ανακοίνωσή του», καλεί τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και ο ΙΣΑ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του, στην τριήμερη κινητοποίηση που προκήρυξαν οι ιδιωτικές Ενώσεις της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr