Ασφαλιστικά μέτρα από την Βαρβάρα Φύτρου, που έχασε την οικογένειά της στο Μάτι

Ασφαλιστικά μέτρα από την Βαρβάρα Φύτρου, που έχασε την οικογένειά της στο Μάτι Facebook Twitter
1

Η Βαρβάρα Φύτρου, που έχασε τον σύζυγο και τα παιδιά της κατά την πυρκαγιά στο Μάτι, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα.

Η κυρία Φύτρου στρέφεται κατά του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.), και της ανώνυμης εταιρείας AEROSERVICES S.A.

Παράλληλα, ζητάει να της χορηγηθούν έγγραφα και υλικό από την 23η Ιουλίου καθώς συγκεντρώνει υλικό που της χρειάζεται για τον δικαστικό αγώνα που θα ξεκινήσει. 

Η κυρία Φύτρου, μέσω του δικηγόρου της Βασίλη Καπερνάρου, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος (Υ.Ε.Μ.Π.Σ.), καθώς και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «AEROSERVICES S.A.».

Όπως εξηγεί, παρά τις αιτήσεις που έχει υποβάλλει, αρνήθηκαν να της χορηγήσουν τα στοιχεία που ζητούσε.

«Η απόκρυψη των στοιχείων αυτών ουσιαστικά μου στερεί το δικαίωμα να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου (τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε εταιρικό) στα πλαίσια της διαγωνιστικής διαδικασίας με προοπτική ευόδωσης των αγωγών και μηνύσεων που θα ασκήσω ενώπιον των αρμόδιων δικαστηρίων, ποινικών και αστικών, καθώς έχω εκ μέρους της καθ΄ ής απόκρυψη εγγράφων πολύτιμων για τη σύνταξη των δικογράφων των αγωγών με τρόπο ορισμένο, καθώς μόνο εάν θα έχω τα αιτούμενα έγγραφα μπορεί να προσδιορισθεί επακριβώς η ευθύνη των καθ΄ων. Εξαιτίας της απόκρυψης αυτής υπάρχει φόβος όπως άλλωστε προελέχθη για ματαίωση των αξιώσεών μου», τονίζει.

Τι ζητάει η κυρία Φωτίου

1. Το ημερολόγιο της Υ.Ε.Μ.Π.Σ, με σχετικές κινήσεις του ελικοπτέρου ΒΚ-117 κατά την 23η Ιουλίου 2018.

2. Τα έγγραφα που αιτιολογούν τους λόγους καθήλωσης, των άλλων δυο ελικοπτέρων ΒΚ τα οποία, αν και συντηρημένα, έτοιμα και ικανά προς επιχείρηση, έμειναν αδρανή, «καρφωμένα» συνεχώς επί του εδάφους καθ' όλη τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς.

3. Τα έγραφα που να πιστοποιούν αν υπήρχε επαρκής αριθμός πιλότων, άλλως σε αντίθετη περίπτωση εγγράφων που να δικαιολογούν γιατί ο Διοικητής και ο Υποδιοικητής (αφού απαιτείται πλήρωμα 2 ατόμων για κάθε ελικόπτερο) όπου εβρίσκοντο ούτως ή άλλως στην Υ.Ε.Μ.Π.Σ. λόγω επιφυλακής δεν επάνδρωσαν τουλάχιστον ένα διαθέσιμο ελικόπτερο.

4. Την άδειας εισόδου της επισκέπτριας με το ονοματεπώνυμο και ιδιότητά της καθώς και ακριβή ώρα εισόδου και εξόδου του αυτοκινήτου της, στο χώρο της Υ.Ε.Μ.Π.Σ.

5. Το έγγραφο με το οποίο θα βεβαιώνεται η ακριβής ώρα εξόδου και επιστροφής του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, από την πύλη 12 του αεροδρομίου, στο οποίο επέβαινε ο Διοικητής μετά της συνοδηγού του.

6. Το οπτικοακουστικό υλικό των καμερών, οι οποίες έχουν καταγράψει όλες τις κινήσεις ανθρώπων εισερχομένων και εξερχομένων, καθώς και όλων των αυτοκινήτων, τα οποία άλλωστε υπάρχουν στο τμήμα Ασφαλείας (γραφείο SDS)

7. Τα έγγραφα επικοινωνίας, κατά την ημέρα της 23ης Ιουλίου 2018, μεταξύ του Αρχηγού του Π.Σ. και του Διοικητού της Υ.Ε.Μ.Π.Σ. για να διαπιστωθούν οι λόγοι και να αποδειχθούν τα αίτια της καθήλωσης των δύο (2) ελικοπτέρων στο «Ελ. Βενιζέλος».

8. Πιστοποιητικό ότι πράγματι τα ελικόπτερα ήταν, συντηρημένα και πλόιμα από την NSPA (Aeroservices SA), σε σχέση με τα υψηλότατα ετήσια κόστη συντήρησης τους.

9. Τις επίσημες συνομιλίες όπως καταγράφηκαν την τραγική ημέρα, μεταξύ της Πυροσβεστικής (199) και του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, μέσω ασυρμάτων και μηνυμάτων, προκειμένου να διαπιστωθούν οι εντολές που δόθηκαν (σαφώς και η ακριβής ώρα που δόθηκαν οι σχετικές εντολές) και εν τέλει να εξακριβωθεί πως προχώρησε επιχειρησιακά το σχέδιο που οδήγησε στο να παραμείνουν ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ και απολύτως ΑΝΕΝΕΡΓΑ τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία έπρεπε να συμβάλλουν στην κατάσβεση της θανατηφόρας πυρκαγιάς.

10. Τη σύμβαση μεταξύ της εταιρείας AEROSERVICES S.A και της Υ.Ε.Μ.Π.Σ.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Σαν συμπολίτες της κ. Φύτρου, οφείλουμε νομίζω κατ' αρχήν να την στηρίξουμε ηθικά.Γιατί - όπως ήδη αποδεικνύεται - το Δημόσιο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΦΑ.Της αρνείται αυθαίρετα και χωρίς αιτιολογημένη απάντηση - όπως έχει υποχρέωση βάσει Νόμου - να της δώσει τα έγγραφα που είναι αναγκαία για τον δικαστικό αγώνα της.Είμαι σίγουρος ότι ακόμη και αν ζητήσει την παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.Πρακτικά της λέει, "στρέψου πρώτα εναντίον μου για αυτή την αιτία και αν κερδίσεις βλέπουμε".ΜΕ ΠΡΟΦΑΝΗ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ, ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΗΘΙΚΑ.Δυστυχώς στη χώρα μας - ενώ ζουμε σε δημοκρατικό πολίτευμα -, εξακολουθούμε να έχουμε Δημόσιο με απολυταρχική συμπεριφορά στους πολίτες του !Που πληρώνουν για την λειτουργία του και αντί να παίρνουν τις υπηρεσίες του γίνονται θύματά του !Κατά τα άλλα, ζούμε σε πολιτισμένη και δημοκρατική χώρα !Για αυτό επαναλαμβάνω ότι πρώτιστα χρειάζεται ηθική συμπαράσταση η κ. Φύτρου. Όμως αυτό δεν αρκεί. Επειδή δε με τα χρόνια που έχω πια και φως δεν έχω δει, ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ, αν και το βήμα της Λάϊφο δεν είναι το ιδανικό. Πρακτικά - επειδή Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ - ΠΟΥ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ κ. ΦΥΤΡΟΥ-, θα ευχόμουν να μπορούσε να υποστηριχτεί και οικονομικά ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟ (π.χ.1 ευρω) ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ.Το όποιο ποσό δε συγκεντρωθεί, να δίνεται τμηματικά στην κ. Φύτρου, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΓΩΝΑ.[Ο οποίος δικαστικός αγώνας πρέπει να αφορά και στην ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΟΒΑΡΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.]Η όποια δε έστω και χαμηλότατη οικονομική συμμετοχή καθενός, να γίνεται με τρόπο οργανωμένο και ελεγχόμενο. Και με την ΝΟΜΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ότι όταν δικαιωθεί η κ. Φύτρου - που προσωπικά το θεωρώ εφικτό, αλλά θα πάρει πάνω από 15 χρόνια και το πιθανότερο θα φτάσει μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων -, να επιστρέψει υπό μορφή δωρεάς το ποσό που θα έχει λάβει - π.χ. σε κάποιο νοσοκομείο -, από την αποζημίωση για ηθική βλάβη που σίγουρα θα λάβει με την δικαστική απόφαση. Όμως θα έχει κερδηθεί μια μάχη ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ για πραγματική δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματός μας και εμμέσως θα ενισχυθεί στο τέλος μια κοινωνική Δημόσια Υπηρεσία.