Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα Facebook Twitter
2

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε ο συνεταιρισμός παραγωγών ΘΕΣγάλα, γνωστός και από τα «ATM» γάλακτος. 

Σύμφωνα με το thessaliaeconomy.gr, η αίτηση κατατέθηκε την Παρασκευή στο Πρωτοδικείο Λάρισας και έλαβε προσωρινή διαταγή μέχρι τις 22 Μαρτίου 2019.

Tότε θα ακολουθήσει στο δικαστήριο η κύρια συζήτηση για την οριστική υπαγωγή του στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου με την προαπαιτούμενη συναίνεση των πιστωτών του.

Οι τρεις πιστώτριες τράπεζες συμφώνησαν με την προσφυγή στο άρθρο 106 β καθώς δεν υπήρχε άλλη διέξοδος και οι απανωτές κατασχέσεις που θα ακολουθούσαν θα έβαζαν οριστικό λουκέτο στην επιχείρηση οπότε οι τράπεζες θα έχαναν το σύνολο των κεφαλαίων που διοχέτευσαν στον συνεταιρισμό.

Τα τραπεζικά κεφάλαια υπολογίζονται στα 6 εκ. ευρώ ενώ το συνολικό άνοιγμα προς γαλακτοπαραγωγούς, προμηθευτές και εργαζόμενους, μαζί με τα δάνεια, φτάνει κοντά στα 20 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο ΘΕΣγάλα χρειάζεται άμεσα κεφάλαια κίνησης, τουλάχιστον 1 εκ. ευρώ.

Ελλάδα
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΟΣ 11ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΝΙΔΙ ΔΙΚΗ ΓΟΝΕΙΣ

Ελλάδα / Δίκη για θάνατο 11χρονου Μάριου: Ξεσπούν οι γονείς του - «Κατέθεσα και πίσω μου ήταν οι δολοφόνοι του»

Οι γονείς του 11χρονου Μάριου εξέφρασαν την οργή τους για την 9χρονη καθυστέρηση μέχρι να ξεκινήσει η δίκη, αλλά και για τη συμπεριφορά των κατηγορουμένων, λέγοντας πως τους εμπαίζουν
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια