ΕΛ.ΑΣ.: Οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν ψύχραιμα και σύμφωνα με τον σχεδιασμό

ΕΛ.ΑΣ.: Οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν ψύχραιμα και σύμφωνα με τον σχεδιασμό Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν ψύχραιμα και σύμφωνα με τον σχεδιασμό, υποστήριξε η Ελληνική Αστυνομία σε ανακοίνωση που έδωσε πριν λίγο στη δημοσιότητα. 

Η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει πως «σχεδίασε και έλαβε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας» και υπογραμμίζει πως «κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων». 

Παράλληλα αναφέρει πως «ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός του τραυματισμού δέκα αστυνομικών».

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό», αναφέρει στην ανακοίνωσή της. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση 

Για το σημερινό συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος η Ελληνική Αστυνομία σχεδίασε και έλαβε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, να αποτρέψει έκνομες και παράνομες ενέργειες σε βάρος τους και να διαφυλάξει την έννομη τάξη.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ κ.α. επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του Κοινοβουλίου.

Ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός του τραυματισμού δέκα αστυνομικών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια