Σήμερα η κηδεία του Κατσίφα στους Βουλιαράτες- Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Σήμερα η κηδεία του Κατσίφα στους Βουλιαράτες- Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας Facebook Twitter
0

Στις 2 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Βουλιαράτες, θα γίνει η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Θα ακολουθήσει η ταφή του στο τοπικό νεκροταφείο.

Η κηδεία θα γίνει με έξοδα του Δήμου Δερόπουλης, όπου ανήκει διοικητικά το χωριό του.

Από το πρωί λεωφορεία περνούν τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην Κακαβιά μεταφέροντας Βορειοηπειρώτες που ζουν στην Ελλάδα και θέλουν να παραβρεθούν στην κηδεία του 35χρονου ομογενούς που έχασε τη ζωή του από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λεωφορεία έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα και τη Λάρισα. Συνολικά αναμένονται πάνω από 1.500 άτομα. 

Τα λεωφορεία υποβάλλονται σε εξονυχιστικό έλεγχο στα σύνορα, καθώς τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι ιδιαιτέρως αυξημένα, υπό τον φόβο επεισοδίων. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, κάποια ΙΧ αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν νεαροί, αντιμετώπισαν πρόβλημα στον έλεγχο των αλβανικών αρχών, καθώς εκείνες διαπίστωσαν πως μετέφεραν ελληνικές σημαίες και πανό με συνθήματα. 

Χτες το απόγευμα η σορός του Κατσίφα μεταφέρθηκε στο σπίτι της οικογένειας, στο χωριό Βουλιαράτες. Η μητέρα του Κατσίφα δεν άντεξε στη θέα του φέρετρου του γιου της και ξέσπασε. 

 

Το βράδυ πραγματοποιήθηκε ολονυκτία στο σπίτι της οικογένειας. 

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά ΜΜΕ, μαζί με την σορό του 35χρονου, ο δικηγόρος Ευθύμιος Ναυρίδης παρέλαβε αντίγραφο του αλβανικού ιατροδικαστικού Ινστιτούτου το οποίο και παρέδωσε στα μέλη της οικογένειας του θύματος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM