Το Τwitter τρολάρει τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου: Mπερδευτήκαμε! Ποιος είπαμε θα πληρώνει τους παπάδες;

Το Τwitter τρολάρει τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου: Mπερδευτήκαμε! Ποιος είπαμε θα πληρώνει τους παπάδες; Facebook Twitter
5

Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Εκκλησία την οποία χαρακτήρισε ιστορική.

Η ανακοίνωση των σημείων της συμφωνίας έχει ένα συγκεκριμένο απόσπασμα που σίγουρα μοιάζει ιστορικά μπερδεμένο- αν και δεν είναι.

Αυτό που μπέρδεψε ήταν σίγουρα η διατύπωση και μάλλον δεν ήταν τυχαία.

Το Τwitter τρολάρει τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου: Mπερδευτήκαμε! Ποιος είπαμε θα πληρώνει τους παπάδες; Facebook Twitter

Ο Τσίπρας ανακοίνωσε πως οι κληρικοί πλέον δεν θα θεωρούνται δημόσιοι υπάλληλοι - και στο σημείο αυτό πολλοί ήταν έτοιμοι να αναφωνήσουν «επιτέλους!».

Δεν πρόλαβαν!

Ο Τσίπρας δεν είχε τελειώσει... και λίγο μετά είπε πως συμφώνησαν ότι η Πολιτεία αναλαμβάνει να δίνει στην Εκκλησία το κόστος της μισθοδοσίας!

Συγκεκριμένα:

- Το Ελληνικό Δημόσιο και η Εκκλησία αναγνωρίζουν ότι οι κληρικοί δεν θα νοούνται στο εξής ως δημόσιοι υπάλληλοι και ως εκ τούτου διαγράφονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.


 - Το Ελληνικό Δημόσιο δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει ετησίως στην Εκκλησία με μορφή επιδότησης ποσό αντίστοιχο με το σημερινό κόστος μισθοδοσίας των εν ενεργεία ιερέων, το οποίο θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις μισθολογικές μεταβολές του Ελληνικού Δημοσίου.

Τι πήγε λάθος;

Ελλάδα
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Τετοιο ταλεντο στις διαπραγματευσεις πραγματικα ειναι σπανιο, ο ορισμος του παει για μαλλι και βγαινει κουρεμενος ο Αλεκσης μας. Το κακο βεβαια ειναι οτι το μαλλι το πληρωνει τελικα ο ελληνικος λαος.
Μου φαίνεται ότι όχι μόνο θα πληρώνουμε παπάδες αλλά στα πλαίσια ουδετερότητας και ισονομίας θα πληρώνουμε ή πιο σωστά επιδοτούμε μουλάδες,ραβίνους ,σαμάνους και ότι άλλο υπάρχει εκει έξω.
Οι παπάδες θα πληρώνουν ενφια,θα μοιράζονται τα εσοδα της εκκλησιαστικής περιουσίας με το κράτος,κ μετα θα τους πληρώνει τους μισθούς.μεχρι κ τους παπάδες κορόιδεψε ο αθεόφοβος!