Αίμα στους τοίχους, βρωμιά και σάπια στρώματα -Βρετανίδες τουρίστριες περιγράφουν τι έζησαν στην Κέρκυρα ως κρατούμενες

Αίμα στους τοίχους, βρωμιά και σάπια στρώματα -Βρετανίδες τουρίστριες περιγράφουν τι έζησαν στην Κέρκυρα ως κρατούμενες Facebook Twitter
9

H Σόνα Κοξ και η Βίκι Άλμπον, δύο Βρετανίδες φοιτήτριες, μάζευαν για μήνες το ποσό των 2.000 στερλίνων για τις καλοκαιρινές διακοπές τους στην Κέρκυρα. Τελικά κατέληξαν σε κρατητήριο αστυνομικού τμήματος μετά από μια φάρσα σε Έλληνα λουόμενο. 

Σύμφωνα με τις δύο κοπέλες, όλα συνέβησαν το βράδυ της 24ης Αυγούστου, όταν συνάντησαν στην Κέρκυρα μια παρέα Ελλήνων. Αφού γνωρίστηκαν, όπως περιγράφει η Κοξ, προκάλεσαν κάποιον από την παρέα με το όνομα Χριστόφορος, να βουτήξει στη θάλασσα μόνο με τα εσώρουχά του. 

«Όταν βούτηξε αρπάξαμε τα ρούχα του και τα μετακινήσαμε λίγα μέτρα παραπέρα. Θεωρήσαμε πως είναι ένα άκακο αστείο» λέει η Κοξ στην Daily Mail. 

Τα γέλια τους τελείωσαν, όμως, όταν επέστρεψαν στο δωμάτιο που είχαν νοικιάσει. Εκεί τις περίμεναν αστυνομικοί για να τις συλλάβουν, καθώς οι Έλληνες που γνώρισαν τις κατηγόρησαν ότι τους έκλεψαν τα ρούχα και ένα ρολόι αξίας 400 ευρώ.

«Μας ζήτησαν να τους δώσουμε τα ρούχα και το ρολόι και μολονότι τους εξηγήσαμε ότι δεν τα είχαμε κλέψει, μας πέρασαν χειροπέδες. Ο Χριστόφορος και οι φίλοι του είπαν στους αστυνομικούς ότι μας είδαν να μπαίνουμε στο ξενοδοχείο μας με τα πράγματα αυτά στα χέρια. Αυτό είναι τελείως ψέμα...» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κοξ. 

Η συνέχεια ήταν χειρότερη σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους. Τις μετέφεραν σε κελί αστυνομικού τμήματος όπου «ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία που έχω ζήσει», σύμφωνα με την ίδια. Τα κελιά ήταν άθλια. Υπήρχαν λέξεις γραμμένες με αίμα στους τοίχους. Τα στρώματα ήταν σάπια και έτρεχαν υγρά. Κοιμήθηκα στο πάτωμα χωρίς ούτε ένα σεντόνι. Στο κελί μύριζε τσιγάρο».

Οι δύο γυναίκες κατέγραφαν με τα κινητά τους τις πρωτόγνωρες-για αυτές-εικόνες όταν οι αστυνομικοί τους πήραν τα κινητά.

«Mας δόθηκε ένα απαίσιο γεύμα μέσα στην ημέρα κι όταν ζητήσαμε νερό, νερό που μας έδωσαν ήταν ζεστό και βρώμικο. Δεν σεβάστηκαν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα...» συμπληρώνει η Κόξ.

Δύο ημέρες μετά, οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο από το οποίο αφέθηκαν ελεύθερες μέχρι τη δίκη που διεξήχθη με δύο ημέρες καθυστέρηση, γιατί οι βασικοί μάρτυρες κατηγορίας είχαν επιστρέψει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Κοξ «περάσαμε όλη την Τετάρτη φοβισμένες, περιμένοντας το τηλεφώνημα από το δικηγόρο που μας κάλεσε στις πέντε το απόγευμα για να μας ανακοινώσει πως είχαμε αθωωθεί. Έτσι μας επετράπη να γυρίσουμε σπίτι μας». 

«Προειδοποιώ όλους όσους θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα ότι μπορεί να είναι ένας όμορφος προορισμός, αλλά αν τύχει να βρεθείς μπλεγμένος, θα σου φερθούν ανάλογα...» κατέληξε η Κοξ. 

Με πληροφορίες από Daily Mail 

Ελλάδα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Δεν έχω άποψη για τα κρατητήρια γιατί ουδέποτε έχω φιλοξενηθεί. Σίγουρα δεν τα φαντάζομαι πεντάστερα γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός της ύπαρξής τους, ναι;Εγώ αυτό που κατάλαβα είναι ότι ο Χριστόφορος τους ανταπέδωσε την φάρσα.Δεν μπορώ να σκεφτώ χειρότερη φάρσα από αυτήν με τα ρούχα, οπότε δεν προβληματίζομαι με την συνέχεια της υπόθεσης. Ένα μαθηματάκι το πήραν τα κορίτσια για να μάθουν ότι δεν γελάμε όλοι με όλα τα αστεία.Κι όπως λέει η Eraki, "If you can't do the time, don't do the crime".
Δηλαδη: Αφου δεν σαν αρεσαν οι φυλακες μας να πατε αλλου!η,Οι φυλακες σας ειναι καλυτερες; Που σημαινει: γιατι να εχουμε καλυτερες φυλακες απο τις δικες σας (που σιγουρα ειναι καλυτερες); Τουτεστιν: Βουλωστε το γιατι εχουμε δημοκρατια πραγματικη, δε λεμε οτι πιστευουμε αλλα αυτα που αρεσουν στ αυτια μας. Καλο ακουγεται αλλα λιγο παραλογο και, μεταξυ μας, ρατσιστικο ως ενα βαθμο. Και τωρα εμπρος πατριωτες, μπας και σωσετε την τιμη της πατριδας μου.
Κάτι άλλο έγινε και δεν το λένε... άλλες φορές ψάχνεις αστυνομία με το ντουφέκι και τώρα τσκίστηκαν να τις συλλαβουν;;;Και εν πασει περιπτώσει, if you can’t do the time, don’t do the crime
Αν και ασφαλώς δεν ξέρω πώς είναι τα βρετανικά κρατητήρια, είναι αλήθεια πως σχεδόν το σύνολο των κρατητηριών των ελληνικών αστυνομικών τμημάτων είναι ελεϊνά και τρισάθλια. Πριν κάποια χρόνια "φιλοξενήθηκα" εκεί λόγω μέθης -αξέχαστα φοιτητικά χρόνια- και ήταν ένα χάλι μαύρο. Και όπως έχω ακούσει και από αλλού εξακολουθούν να είναι έτσι....