Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει το σχόλιο του Καψώχα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει το σχόλιο του Καψώχα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη Facebook Twitter
0

Η ΕΣΗΕΑ καταδίκασε με ανακοίνωσή της το χθεσινό σχόλιο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Σωτήρη Καψώχα για τον πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, καταγγέλλει τη χρήση προσβλητικών σχολίων και ακραίων χαρακτηρισμών στον δημόσιο λόγο από μέλη της, κυρίως όταν βάλλουν κατάφωρα εναντίον των δημοκρατικών αξιών και της αξιοπρέπειας, τόσο των θεσμικών παραγόντων όσο και των απλών πολιτών», σημειώνει η Ένωση Συντακτών.

Χθες ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Σωτήρης Καψώχας παραλλήλισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη με «θεωρητικό του φασισμού».

«Ήταν στιγμές που νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού, τον Σέρτζιο Πανούτσιο, ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι», είπε από την εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου, «Δεύτερη Ματιά», προκαλώντας την άμεση αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Με αφορμή τον σχολιασμό της ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας από τον δημοσιογράφο στην ΕΡΤ, η ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει ότι η τήρηση του Κώδικα Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας των δημοσιογράφων είναι «υποχρέωση και αυτοδέσμευση», οι οποίες περιφρουρούν το κύρος και την αξιοπιστία του δημοσιογραφικού έργου.


«Η μετάδοση της είδησης και ο σχολιασμός των γεγονότων είναι καθήκον των δημοσιογράφων, όμως, πρέπει να γίνονται με αίσθημα ευθύνης, σε πλαίσιο ευπρέπειας και δεοντολογίας», συνεχίζει η ΕΣΗΕΑ, που παραπέμπει και στο άρθρο 1 εδ. δ΄ του Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο, «ο δημοσιογράφος οφείλει να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές, πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, φυλετικές και πολιτισμικές απόψεις ή πεποιθήσεις του».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ τονίζει σε κάθε περίπτωση ότι ο σεβασμός των αρχών του Κώδικα Δεοντολογίας πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα κατά την άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Η υπόθεση διαβιβάζεται προς διερεύνηση στα αρμόδια όργανα της ΕΣΗΕΑ.

Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε άμεσα στα σχόλια του δημοσιογράφου προβαίνοντας σε εμπάργκο όλων των εκπομπών του κρατικού καναλιού. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM