Τεράστιες ποσότητες αλβανικής κάνναβης διακινούνται στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Οι κατασχέσεις ναρκωτικών και κυρίως κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή έχουν αυξηθεί κατά 232% στα τελευταία δύο χρόνια. 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», η δραματική αύξηση στη παράνομη κίνηση έχει οδηγήσει τις ελληνικές αρχές στο συμπέρασμα ότι οι έμποροι ναρκωτικών από την Αλβανία διοχετεύουν στη χώρα μας τη «μερίδα του λέοντος» από τις ποσότητες κάνναβης που παράγουν και, από εδώ, μεταφέρουν το χασίς στις άλλες βαλκανικές χώρες και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

Στην προσπάθειά τους να περάσουν από τους ελέγχους των αρχών, οι διακινητές μεταφέρουν την κάνναβη με τους πιο απίθανους και ευφάνταστους τρόπους, που κρύβουν το παράνομο εμπόρευμα σε έπιπλα και ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές.

 

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: το 2017 οι αστυνομία της Ηπείρου κατέσχεσε 9,2 τόνους κάνναβης - μία δραματική αύξηση από το 2016 που είχαν κατασχεθεί 2,77 τόνοι.

 

Το κυνήγι για την κάνναβη είναι καθημερινό και 24ώρο στην Ήπειρο, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν σε μικρές, ευέλικτες ομάδες.

 

Αξιοποιώντας τις πληροφορίες που τους δίνονται, οι αξιωματικοί στήνουν ενέδρες ακόμη και στα πιο δύσβατα ορεινά σημεία. Αν οι ύποπτοι περάσουν τα μπλόκα στον νομό Ιωαννίνων, η κινητοποίηση επεκτείνεται στην Αρτα ή τη Θεσπρωτία όπου στήνονται νέα μπλόκα και γίνονται συλλήψεις.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr