Τσελίκ: Η Ελλάδα θέλει να πάρει στρατιωτικά μυστικά από τους οκτώ Τούρκους

Τσελίκ: Η Ελλάδα θέλει να πάρει στρατιωτικά μυστικά από τους οκτώ Τούρκους Facebook Twitter
EPA/NUNO FOX
1

«Η προστασία τρομοκρατών που έβαλαν στρατιωτική στολή θα επηρεάσει ριζικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του ο  υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος στους 8 Τούρκους αξιωματικούς που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, ο Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα λέγοντας πως μετατράπηκε σε μια χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες και ότι η απόφαση για χορήγηση ασύλου δεν έχει καμία σχέση με το κράτος δικαίου.

«Αυτά τα άτομα τα οποία προστατεύουν τράβηξαν όπλα εναντίον στρατού του ΝΑΤΟ. Η 15η Ιουλίου δεν είναι ένα οποιοδήποτε γεγονός για μας», υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός.

Ο Τσελίκ ανέφερε ότι «η Ελλάδα θέλει να πάρει στρατιωτικά μυστικά από τους οκτώ Τούρκους και η απόφαση για χορήγηση ασύλου δεν έχει σχέση με το κράτος δικαίου».

«Είναι καθαρό ότι έχει πάρει άλλη διάσταση. Σκέφτονται ότι από αυτά τα άτομα μπορούν να πάρουν στρατιωτικά μυστικά. Ο καθένας από αυτούς είναι πρόσφορο εργαλείο που δεν έχει θρησκευτικό προσανατολισμό ούτε και συναίσθηση της έννοιας πατρίδας. Η προστασία τρομοκρατών που έχουν βάλει στρατιωτική στολή θα επηρεάσει τα πάντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», επεσήμανε.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια