Έρευνα από την Εσωτερικών Υποθέσεων για τις ευθύνες του ναυαγίου στο Αγαθονήσι μετά τις καταγγελίες

Έρευνα από την Εσωτερικών Υποθέσεων για τις ευθύνες του ναυαγίου στο Αγαθονήσι μετά τις καταγγελίες Facebook Twitter
0

Στην αρμόδια υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Ναυτιλίας μετατίθεται η έρευνα για το πρόσφατο τραγικό ναυάγιο στο Αγαθονήσι.

Η εντολή δόθηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή στον απόηχο καταγγελιών για ευθύνες της ελληνικής ακτοφυλακής για τους νεκρούς πρόσφυγες στο Αγαθονήσι.

Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ του γερμανικού Spiegel Online για τα αίτια του ναυαγίου με τους 16 νεκρούς πρόσφυγες κάνει λόγο για σοβαρές καταγγελίες για ευθύνες της ελληνικής ακτοφυλακής.

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή της μοναδικής γυναίκας που κατάφερε να βγει στην ακτή αφού κολύμπησε ένα μίλι: «Χάλασε η μηχανή καθώς ερχόμασταν προς την Ελλάδα. Εγώ θήλαζα το μωρό μου. Αρχίσαμε να ανησυχούμε και σηκωθήκαμε όρθιοι πάνω στην βάρκα. Σε ελάχιστα λεπτά βρεθήκαμε στο νερό. Το μωρό μου χάθηκε».

Το αίτημα  πάντως για εις βάθος έρευνα τέθηκε στον υπουργό κατά τη συνάντησή του με τους 3 επιζώντες του ναυαγίου που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο «'Αγιος Παντελεήμων» της Σάμου, τους οποίους επισκέφθηκε στο πλαίσιο επίσκεψής του στο νησί της Σάμου, στις 25/3/2018.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταφέρθηκαν και επίσημα στον υπουργό οι προβληματισμοί σχετικά με τη διαδικασία διάσωσής τους από το λιμενικό σώμα, ενώ του ζητήθηκε να γίνει σχετική έρευνα και το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό.

Σύμφωνα με τους επιζήσαντες οι αρχές θα μπορούσαν να σώσουν τους επιβαίνοντες, μιας και είχαν ειδοποιηθεί από συγγενή των θυμάτων για το ναυάγιο, αλλά δεν το έπραξαν.

  

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM